Memòria històrica

L'estudiant vilanoví Pau Carbonell, finalista del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-05-2021 09:25

L'estudiant vilanoví Pau Carbonell, finalista del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021. EIX

L'alumne de l'institut de Baix a Mar ha fet un recorregut per la vida del vilanoví Pere Mestre i Albet

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Aquest divendres s'ha fet públic el veredicte del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2021, que ha guanyat Laia Benaiges, de la Selva del Camp, pel seu treball: «Els meus besavis a la guerra civil espanyola (1936-1939)». Pau Carbonell, alumne de l’Institut Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú ha estat premiat com a finalista pel seu treball «Pere Mestres i Albet, una vida», dirigit pel professor Jordi Montoliu.

A través d'aquesta recerca, l'estudiant Pau Carbonell fa un recorregut per la vida del vilanoví Pere Mestre i Albet. El novembre de 1932 fou elegit diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya. Del 1933 al 1936 formà part, successivament, primer del govern Macià com a conseller de Governació, i després de diferents governs Companys com a conseller d'Obres Públiques i Assistència Social. Durant la Guerra Civil, marxà en una missió oficiosa a França, per indicació del president Companys, i aprofità per romandre-hi. Des d'allà s'embarcà amb la seva família en direcció a Amèrica, iniciant un llarg exili fins a l'any 1971, que retornà a Catalunya instal·lant-se a la seva ciutat natal Vilanova. El treball es troba publicat a: https://www.peremestres.cat/

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon