Consell d'Alcaldes

Els alcaldes del Baix Penedès insten el Govern a frenar la instal·lació de parcs fotovoltaics en terrenys agrícoles

ACN El Vendrell 04-05-2021 11:15

Els alcaldes del Baix Penedès insten el Govern a frenar la instal·lació de parcs fotovoltaics en terrenys agrícoles. CC Baix Penedès

Els batlles exigeixen la derogació immediata del decret d'energies renovables

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Consell d'Alcaldies del Baix Penedès demana a la Generalitat que aturi la instal·lació de grans parcs de plaques fotovoltaiques en terrenys agrícoles. Davant l'auge de projectes a la comarca, els batlles han acordat un manifest amb què reclamen al Govern que derogui "immediatament" el Decret Llei 16/2019 de regulació de les energies renovables, al mateix temps que demanen la creació d’un Pla Territorial Sectorial Agrari específic per al Baix Penedès. Els alcaldes asseguren que els parcs fotovoltaics malmeten el paisatge de la comarca, no aporten cap valor i empobreixen l'economia. A banda del manifest, els batlles han acordat consensuar les al·legacions dels ajuntaments afectats per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Fa poques setmanes, els alcaldes de l'Alt Penedès també van mostrar la seva oposició a aquests projectes amb un manifest que feia les mateixes peticions.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon