Escombraries

El Baix Penedès prepara un nou sistema de recollida de residus mancomunat a demanda

Redacció El Vendrell 06-05-2021 06:16

El Baix Penedès prepara un nou sistema de recollida de residus mancomunat a demanda. CC Baix Penedès

Amb la dissolució d’EcoBP, es crearà una nova empresa responsable del tractament dels residus a la comarca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Consell Comarcal del Baix penedès està dissenyant un nou sistema de recollida de residus que contempli les diferents modalitats de recollida més eficaces com el porta a porta, el contenidor intel.ligent o fins i tot el contenidor tradicional en determinats entorns. En declaracions del conseller comarcal, Miguel Ángel Perín, “el nou model comarcal que s’està elaborant és complex perquè tenim un territori amb diferents tipologies i models convivencials: pobles, urbanitzacions, ciutats, però també masies i barriades. Per això s’ha fet una pròrroga, per poder continuar realitzant el servei, mentre s’acaba de definir la nova estructura i es prepara tota la documentació necessària per poder realitzar la licitació”.

El model de societat mixta públic/privat actual ja no es permet i per tant s’ha de dissoldre l’empresa que actualment realitza la recollida dels residus a la comarca, Ecobp. 

El nou model de gestió serà un sistema de recollida de residus sòlids urbans, que contempli qualsevol sistema de recollida. Si un municipi vol, podrà realitzar la recollida porta a porta en part del seu municipi, i el contenidor intel.ligent en una altra part, o el contenidor tradicional… Cada poble podrà adaptar el sistema de recollida segons les seves necessitats.

L’exemple de Bellvei serveix de guia. Amb la implementació del contenidor intel.ligent va passar del 25% al 72% de recollida per fraccions. Recordem l’objectiu que va marcar l’UE d’arribar al 50% de reciclatge el 2020.

Per assolir-ho, a més del canvi de sistema, paral.lelament es potenciarà l'educació i sensibilització per tal que la ciutadania entengui que emigrar cap a una política de reciclatge dels residus ja no és una opció sinó una necessitat imperiosa.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon