Verema 2019

Albet i Noya se suma a la vaga del 5 de setembre en solidaritat als viticultors del Penedès

Redacció Subirats 04-09-2019 07:12

Albet i Noya se suma a la vaga del 5 de setembre en solidaritat als viticultors del Penedès. Albet i Noya

El celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà raïm durant tota la jornada en solidaritat als pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o menys, pel seu raïm

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Albet i Noya, pioner en vinyes i vins ecològics, ha decidit posar-se al costat dels pagesos. Durant la jornada del 5 de setembre, el celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà cap quilogram de raïm en solidaritat amb els pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o inclús menys, pel seu raïm. Se suma així a la jornada de vaga convocada pels sindicats de pagesos davant la reducció del preu del raïm per part de les marques grans de la indústria del cava.

Albet i Noya, que produeix un milió d’ampolles de vi ecològic l’any, també compra part del seu raïm a viticultors del Penedès, pagant una mitjana de 60 cèntims pel raïm blanc i de 70 pels negres. Actualment, adquireix un 40 per cent de la seva producció, cosa que suposa uns 500.000 quilos de raïm a l’any i donant cada cop més prioritat als localitzats a la subzona Muntanyes d’Ordal.

Segons Josep Maria Albet, director tècnic d’Albet i Noya, “aquest gest vol ser un suport als viticultors que lluiten per un treball digne i per mantenir-se al territori del Penedès conreant la vinya. A més, s’emmarca sota la premissa de pensa en global i actua en local que pot provocar un efecte papallona que, a la llarga, generarà canvis molt importants i positius”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon