Subhasta digital

Un iniciativa ciutadana demana a l'Ajuntament que faci de l'antic Glass un nou espai municipal

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-09-2019 09:25

Proposen una operació similar a la de La Paperera o l’edifici de les Calderes de Pirelli per preservar la memòrial industrial de la ciutat

PUBLICITAT

La notícia de la subhasta pública del solar de la fàbrica Glass de Vilanova i la Geltrú ha mobilitzat una part de la ciutat, que ha elaborat un manifest per demanar a l'Ajuntament que intervingui i es faci amb els terrenys de l'antiga fàbrica. Una iniciativa ciutadana a través de les xarxes socials vol que l'Ajuntament es presenti a la subhasta per evitar la construcció d'una trentena de pisos en "l'última gran finca del traçat històric de la ciutat": "la subhasta és pública i no entenem com l’Ajuntament no hi ha pres cartes. Pensem que el Glass és una oportunitat segurament única de donar la ciutat, en els usos que millor convingui, d’un espai i un equipament públic de grans dimensions, en una ubicació estratègica, dins de la trama històrica de la ciutat i conservant, com es va fer amb La Paperera i es volia fer en un inici amb l’edifici de les Calderes de Pirelli, una mostra d’un passat industrial a la ciutat".

A través d'una pàgina web, aquesta iniciativa ciutadana vol recollir suports al manifest que proposa obrir a l'antic Glass "un equipament público-comunitari de grans dimensions i pensar-hi múltiples usos". S'apunta que l'Ajuntament "té a les seves mans els instruments financers, pressupostaris, urbanístics i tècnics per intervenir-hi. No només en té les eines, sinó que el procés de subhasta sumat al fet que en una bona part de la finca ha de destinar-se a zona verda si s’edifica, han fet que el preu al mercat del Glass estigui per sota del seu valor real. És a dir, l’inversor privat pagarà una xifra per sota del seu valor, i el mateix pot fer l’Ajuntament en aquesta ocasió".

La proposta juga contrarellotge, ja que la subhasta digital finalitza el dia 16: "no ens estarem de braços creuats veient com, una altra vegada, una ocasió d’or per enlairar la ciutat i la seva activitats socials acaba en enderroc i pisos, a benefici d’una butxaca privada qualsevol".

El manifest reclama que "l’Ajuntament valori seriosament adquirir la finca, obrir un període de reflexió i propostes sobre els possibles usos que pot tenir el Glass, per finalment destinar aquest recinte de passat industrial a usos públics i/o comunitaris". 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon