Visita institucional

La Biblioteca Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú rebrà més inversió després de ser declarat Museu d'Interès Nacional

ACN/ Xavi Toscano Vilanova i la Geltrú 28-11-2019 04:27

La consellera de Cultura visita el museu Víctor Balaguer després de ser declarat Museu d'Interès Nacional. ACN

Ho ha confirmat la consellera de Cultura durant una visita institucional a la ciutat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La Biblioteca Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (Garraf) tindrà una aportació econòmica més gran per part de la Generalitat després de ser declarat, el passat mes d'octubre, Museu d'Interès Nacional. Així ho ha assegurat la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga durant una visita institucional a l'equipament aquest dijous. Vilallonga ha assegurat, a més, que el Govern "intentarà fer tot el possible" perquè el museu vilanoví segueixi creixent. La titular de Cultura ha destacat el "gran valor" de la col•lecció de Victor Balaguer, afirmant que "el mateix edifici ja és la primera peça del museu". Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha valorat que la declaració i creu que l'aportació del Govern "ajudarà a posar la ciutat al mapa" dels museus catalans.

La Bibiloteca-Museu Víctor Balaguer de la capital del Garraf va ser declarada d'Interès Nacional ara fa un mes. Aquest equipament és un dels epicentres de l'art català del segles XIX i XX amb un fons important del Museu del Prado de Madrid. L'edifici, dissenyar per Jeroni Granell, va ser construït entre els anys 1882 i 1884.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon