Seguretat ciutadana

Renfe reforçarà la seguretat a les estacions de Calafell i també la dels trens de la línia de la costa

Redacció Calafell 16-01-2020 08:08

Estació de trens de Calafell. Ajuntament de Calafell

L'Ajuntament calafellenc avança que hi haurà dispositius especials amb motiu d’esdeveniments com el Carnaval

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Renfe, com a operadora del servei de Rodalies, s’ha compromès amb l’Ajuntament de Calafell a reforçar la seguretat a les estacions del municipi. Sobretot a la de Segur, la vigilància de la qual s’ha posat en qüestió en les darreres setmanes. També hi haurà més seguretat als trens de la línia de la costa i dispositius especials amb motiu d’esdeveniments com el Carnaval.

L’alcalde, Ramon Ferré, considera positiva la reunió que l’equip de govern i els responsables de Renfe a Catalunya han mantingut aquest dimecres, 15 de gener, a l’Ajuntament. “Hem constatat el que ja sabíem, és a dir, que la conflictivitat a l’estació de Segur havia baixat moltíssim en el darrer any i mig, però que hi havia algunes qüestions laborals que estaven causant dificultats en el servei de seguretat contractat per Renfe”, ha explicat Ferré.

La vigilància ja es va restablir quan va saltar la polèmica, fa algunes setmanes, però ara Renfe s’ha compromès a ampliar-la. A hores d’ara, per exemple, ja s’ha garantit que no hi hagi mai un vigilant sol, perquè no quedi fàcilment en inferioritat numèrica. El reforç es completarà amb una major dotació de vigilància als trens en circulació, ja que part dels problemes que hi ha a la línia passen o comencen més als combois que a les mateixes estacions.

L’Ajuntament i Renfe també han acordat una major cooperació entre la Policia local i els serveis i sistemes de seguretat que usa la companyia ferroviària a les estacions. En concret, es compartiran les imatges captades per les càmeres de seguretat de les estacions per facilitar l’actuació policial, bé per actuar directament en cas d’incidències bé a efectes d’investigació.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon