Ensurt al centre urbà

Defensa no sancionarà l'oficial que va permetre que els seus soldats estiguessin armats i de canyes per Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 13-02-2020 10:13

El ministeri reprèn per escrit al militar investigat pels fets que van tenir lloc al mes de setembre de l'any passat

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El ministeri de Defensa no sancionarà finalment l'oficial que va permetre que els seus soldats estiguessin armats i "de canyes" per Vilafranca del Penedès el passat mes de setembre. Segons avança el diari Vozpópuli, Defensa ha optat per reprendre per escrit al militar per l'incident, que va crear una gran alarma social al Penedès i un seguit de reaccions polítiques en contra de l'actuació dels soldats que es van passejar amb els seus fusils per diversos establiments del municipi, entre ells, un supermercat i alguns bars on van prendre cerveses.

Després que es viralitzessin les imatges dels soldats "de canyes" i amb les seves armes a terra, JxCat, ERC i Bildu van demanar la compareixença de la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, a la Diputació Permanent. Finalment, l'afer es tanca amb una carta en virtut de l'article 12 de la llei orgànica de règim disciplinari dins de les Forces Armades. L'escrit no suposa cap sanció econòmica ni arrest, tot i que la carta quedarà inclosa dins del seu expedient de serveis i el podria condicionar per a futurs ascensos.

Els fets van tenir lloc a finals del mes de setembre de 2019 quan un comboi de 94 militars del Terci Alejandro Farnesio 4º de la Legió va fer una aturada tècnica a Vilafranca quan tornava d'unes maniobres a França i es dirigien a Ronda (Màlaga). L'oficial ara amonestat va ordenar els seus militars que baixessin al bar amb les armes que duïen ja que l'autocar havia de repostar i no era segur que l'armament quedés sense vigilància. Segons va explicar defensa, els fusils HKG-36 i les pistoles HK USP no duïen cap tipus de munició.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon