Crim del Foix

La bala que va aparèixer al cotxe calcinat al pantà del Foix podria ser el regal de casament de la víctima

ACN/ Xavi Toscano Vilanova i la Geltrú 13-02-2020 03:17

Pla obert de l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, durant la setena sessió del judici a l'Audiència de Barcelona. ACN

El jutge decideix incloure l'objecte a la causa per comparar-lo amb els fragments localitzats al vehicle

Els Mossos van trobar el telèfon mòbil de Pedro Rodríguez dins l'armari de l'habitació de Rosa Peral

Un sergent explica en el judici que van caldre dues persones per deixar el cotxe calcinat al pantà de Foix

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El fragment de bala que va trobar-se a l'interior del cotxe calcinat juntament amb el cadàver de l'agent de la Guardia Urbana Pedro Rodríguez podria tractar-se del regal de noces amb què la víctima i la seva exdona van obsequiar els convidats. Així ho ha deixat entreveure ella mateixa aquest dijous durant la seva declaració en el judici contra Rosa Peral i Albert López, acusats d'haver comès el crim, quan ha explicat que van decidir fer un clauer en forma de bala amb els noms i la data del casament gravada. El jutge ha inclòs aquest clauer a la causa per comparar-lo amb la bala que va aparèixer al cotxe. També ha explicat que dies després de localitzar-se el cos va trobar-se amb Peral i li va veure unes rascades "molt superficials" al coll.

L'exdona de Pedro Rodríguez, visiblement afectada, ha declarat com a testimoni en la setena sessió del judici pel crim de la Guardia Urbana. Ha explicat que va estar casada amb Rodríguez fins al mes de juliol del 2016, quan van decidir separar-se. A preguntes del fiscal, la testimoni ha explicat que el dia del casament van decidir regalar als convidats com a record un clauer en forma de bala, amb la data de la celebració i les inicials d'ells dos gravades. "Era una bala sencera, amb el projectil i el casquet", ha detallat.

La bala que penjava d'aquest clauer podria ser la mateixa que la policia va localitzar a l'interior del vehicle cremat on va aparèixer el cos de Pedro Rodríguez, proper al pantà de Foix. Per comprovar-ho, el jutge ha demanat a la testimoni si podria deixar-los un d'aquests clauers perquè es pugui inspeccionar i fer les comparacions amb els fragments de bala trobats dintre del vehicle. En un primer moment, la investigació va creure que la bala del vehicle podria ser la que va matar a Rodríguez.

La dona també ha explicat que va sospitar d'uns missatges que va rebre del mòbil del seu exmarit la nit de l'1 de maig del 2017, el mateix dia que es creu que Rodríguez ja era mort. Segons ha indicat, aquell dia s'havien de posar d'acord per com es repartien el fill durant tota la setmana. Ella li va enviar un correu electrònic recordant-li que encara no li havia dit quins dies se'l podia quedar, i ell va respondre d'una manera "molt amable". Això, segons ha dit, la va fer sospitar. "Ell amb mi era més sec i em sorprèn que em demani perdó", ha indicat. Aquest punt reforça la tesi de la investigació que creu que Peral va utilitzar el telèfon de la víctima per fer creure que seguia amb vida.

Sospites per l'actitud de Rosa Peral

En el mateix sentit del que va dir el germà de Pedro Rodríguez durant la sessió de dimecres, aquest dijous l'exdona també ha explicat l'escena que va tenir lloc el dia 7 de maig del 2017, quan van voler recuperar objectes de la víctima del domicili que compartia amb Rosa Peral. "No vam veure en ella cap gest d'ajudar-nos", ha assenyalat. La testimoni ha comentat que aquell dia li va "semblar estrany" com anava vestida Peral, que portava una dessuadora quan "era un dia que feia molta calor". A més, ha afegit que va poder observar que l'acusada tenia una rascada "molt superficial" al coll.

Els Mossos van trobar el telèfon mòbil de Pedro Rodríguez dins l'armari de l'habitació de Rosa Peral

El telèfon de l'agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez va ser localitzar pels Mossos d'Esquadra dins d'un armari al domicili de Rosa Peral. Segons ha insinuat en el judici el cap de la investigació, aquesta troballa confirmaria que Peral va estar fent servir el telèfon de la víctima quan ell ja estava mort. En la mateixa declaració el sergent dels Mossos ha explicat que han pogut comprovar pels rastreigs dels telèfons que els dos acusats van estar junts els dies posteriors al crim, quan creuen que van aprofitar per desfer-se del cos cremant-lo dins del seu cotxe al pantà de Foix. El mateix testimoni també ha deixat clar que no tenen dubtes que van caldre dues persones per calcinar el vehicle.

El sergent dels Mossos d'Esquadra que va ser el responsable de coordinar la investigació del crim ha estat l'últim dels testimonis que han passat pel judici a l'Audiència de Barcelona aquesta setmana. El policia ha detallat que quan van anar a casa de Rosa Peral per comunicar-li que s'havia localitzat el cotxe de la seva parella calcinat amb un cos a dins, ella no els va deixar entrar adduint que les seves filles dormien. "Ens diu que està sola, que han discutit i que ell ha marxat, i ens ensenya un missatge on Pedro li diu que apaga el telèfon perquè no vol ficar-la en els seus problemes", ha explicat el sergent. Una dies més tard els Mossos van creure que els missatges que es van enviar aquella nit des del telèfon de Pedro Rodríguez van ser escrits per Peral.

Segons el relat del cap de la investigació, el diumenge 14 de maig, després de la detenció de Peral, durant un escorcoll en el seu domicili van trobar el telèfon de la víctima apagat dins d'un armari de l'habitació d'ella. El telèfon estava juntament amb documentació i la placa d'identificació policial de Pedro Rodríguez. El sergent ha explicat que els missatges que Peral els va ensenyar el primer dia "van ser enviats des d'aquell telèfon, i el tenia ella".

El mateix policia ha explicat que el rastreig dels telèfons que van fer durant la investigació situen els dos acusats junts els dies posterior del crim, quan segons els Mossos haurien aprofitat per desfer-se del cadàver de Pedro Rodríguez cremant-lo dins d'un cotxe en una pista forestal propera al pantà de Foix. També ha confirmat que el lloc on es va trobar el cotxe i la manera com estava situat els va fer creure que hi havien participat dues persones. "Allò del vehicle semblava que estava planificat, perquè era en un lloc que no es veia i que no és de pas. S'havien pres les molèsties de deixar-lo allà expressament", ha dit.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon