Carnaval 2020

La plantilla de la neteja viària de Vilanova convoca vaga del servei durant el Carnaval

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-02-2020 10:10

Els representants dels treballadors acusen l'empresa de no seure's a negociar al Tribunal Laboral per incompliments del conveni

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La plantilla de l'empresa que fa el servei de la neteja viària a Vilanova i la Geltrú anirà a la vaga el proper cap de setmana, coincidint amb els actes més multitudinaris del Carnaval 2020. Segons ha informat el comité d'empresa, els treballadors de Valoriza (serveis Mediambientals) van acordar en assemblea aquest dijous 13 de febrer convocar una vaga del servei des del dia 23 de febrer a la mitjanit fins al dia 27 que afecta tots els torns i tota la plantilla.

Segons un comunicat, els motius de la convocatòria es resumeixen en la negativa de l'empresa a seure's a negociar al Tribunal Laboral de Catalunya els incompliments del conveni. El comité va denunciar situacions concretes com ara la recuperació dels caps de setmana festius, el plus de nocturnitat i les desigualtats entre la plantilla de les platges i la via pública.

El comité es reunirà aquest dimarts a les 4 de la tarda en un nou acte de conciliació, però lamenten que "l'empresa sistemàticament es nega a negociar donant llargues a tot tipus de reivindicacions perllongant-les en el temps" i han dit prou amb aquesta convocatòria de vaga: "hem dit prou als enganys i les mentides. O arribem a una solució amb la negociació o farem vaga per defensar els nostres drets". El comité recorda que la contrata ha vençut el seu termini i la pròrroga i la conciliació està en una situació prou insostenible ja que l'empresa no té intenció de negociar per si surt una nova licitació pública o s'internalitza el servei".

De moment, el comité sí que ha aconseguit una primera data per començar a renegociar el conveni, el proper 11 de març.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon