Carnaval 2020

Olaf canvia la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 20-02-2020 06:18

Olaf canvia la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú. ACN/X. Saumell/okonos

El carnaval de Vilanova i la Geltrú es posa en marxa amb la primera de les seves característiques guerres dolces

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El ninot de neu més conegut de la gran pantalla, Olaf, ha canviat aquesta tarda la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú. De mans de la pastisseria Blanch, el carnaval de Vilanova i la Geltrú s'ha endinsat en els actes més tradicionals de la festa amb la primera de les seves característiques guerres dolces.

Una gran merenga amb forma d'Olaf ha donat el tret de sortida a la Merengada a les portes de la pastisseria que va veure néixer aquesta tradició. Com cada any, el ninot de merenga ha durat escassos segons en mans de desenes de nens i nenes amb ganes d'empastifarse de dalt a baix. La festa ha seguit a la plaça del Mercat, on les batalles de merengues s'han escampat per tot el centre urbà.

 

Aquest vespre, les entitats del carnaval faran un segon assalt a la merengada, després de les típiques xatonades de Dijous Gran. El carnaval ja està en marxa a Vilanova i la Geltrú, on s'espera l'arribada de sa majestat Carnestoltes aquest divendres a partir de les 19 hores.

La Merengada infantil ha encetat aquest dijous la setmana de disbauxa del carnaval de Vilanova i la Geltrú. Coincidint amb el Dijous Gras, l'empastifada pastissera serveix de benvinguda als actes programats fins al dimecres de cendra. Aquesta nit les entitats del carnaval celebraran als seus locals els sopars de la Xatonada i després la Merengada nocturna. Divendres, la cercavila de l'Arrivo, encapçalada pel Ball de Diables de Vilanova i els dracs de la ciutat i constituïda per centenars de màscares agrupades per societats, representarà la rebuda del rei Carnestoltes i esdevindrà un dels plats forts de la setmana de celebració. El dia central de la festa és el diumenge amb la desfilada massiva de les Comparses fent el ball del Turuta.

També es plat fort, en aquest cas del dilluns, els Coros de Carnestoltes, on es critiquen diversos aspectes del món local o nacional, que tenen lloc després del ball infantil del paperet.

La rua del Vidalot, el dimarts, serà la penúltima parada del carnaval de Vilanova i la Geltrú, abans de tancar la setmana de disbauxa amb l'Enterro de la Sardina del dimecres de cendra.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon