Alerta sanitària

Mor un pacient amb coronavirus a l'hospital de Sant Camil, on ja són 68 els ingressats i 11 al de l'Alt Penedès

Redacció Sant Pere de Ribes 23-03-2020 01:51

Els pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives del Consorci Sanitari ja poden rebre vídeotrucades dels seus familiars

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La xifra de pacients ingressats als hospital del Garraf i l'Alt Penedès pel coronavirus no deixa de créixer. Aquest dilluns a les 13 hores, l'hospital de Sant Camil té 68 casos confirmats i ingressats i altres casos pendents de resultats, sense especificat la xifra. Des que va començar la crisi del coronavirus, tres persones han mort a l'hospital de Sant Pere de Ribes, la tercera mort en les darreres hores, segons ha informat el consorci. Per la seva part, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès té en aquests moment 11 casos positius ingressats al centre vilafranquí, on hi ha altres casos pendents de resultats.

Segons ha informat avui el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf, els pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives ja poden rebre vídeotrucades dels seus familiars, ara que s’ha hagut de restringir les visites per evitar els contagis per Coronavirus SARS-CoV-2. Des de la UCI s’organitzaran torns de trucades. Els familiars poden realitzar una vídeotrucada de whatsapp al pacient, amb la que es podran veure i parlar. Per facilitar la comunicació s’instal·larà un trípode de manera que el dispositiu quedi fix.

L’objectiu dels centres hospitalaria és que tan el pacient com els seus familiars se sentin que poden tenir contacte malgrat l’aïllament i minimitzar així l’angoixa i el neguit de totes dues parts. El projecte s’ha iniciat a la UCI però està previst que durant els propers dies es posi en marxa a la resta de serveis de l’HRSC i l’HCAP. També hi ha muntat un circuit de trucades telefòniques a familiars, per mantenir-los informats en tot moment de l’estat de salut dels seus familiars.

Unitats de Crítics i Semicrítics a l’HRSC i HCAP

Per tal de fer front a l’increment de pacients crítics i semicrítics esperat, s’han creat dues unitats de refoç als hospitals de Vilafranca i Sant Pere de Ribes, per donar cabuda al màxim número de pacients possible que precisin un nivell d’atenció superior. Per una banda s’ha creat una unitat a Vilafranca, ubicada al Bloc Obstètric,  i per l’altra s’ha habilitat una zona al costat de la UCI de Sant Camil. Aquestes unitats treballen de manera coordinada, amb el suport permanent dels  especialistes de Medicina Intensiva de la UCI de l'Hospital Clínic. A més, s’han habilitat 11 llits de l’HCAP per a atendre pacients amb patologia respiratòria.

Àrea de parts HCAP

L'hospital de Vilafranca ha reubicat el bloc obstètric de l’HCAP a l’àrea de proves complementàries propera a la zona d’hospitalització.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon