Aparcament

Reordenen els accessos a la platja de Sant Gervasi de Vilanova i posen zona blava a l'aparcament

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-06-2020 11:21

Reordenen els accessos i l'aparcament a la platja de Sant Gervasi de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Es restringirà el pas de vehicles cap a Sant Gervasi des del pas sota la via de Darró per preservar els accessos per a vianants i ciclistes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vilanova comença avui dilluns, 29 de juny, les obres per regular l'accés i l'estacionament a la punta de Sant Gervasi i les platges dels Capellans i d'Aiguadolç. Amb aquestes obres s'ordenarà l'estacionament al sector adjacent a l'ermita de Sant Gervasi, Xalet del Nin i el tram de l'avinguda de l'Aiguadolç que transcorre en paral·lel al front marítim.  Aquest sector esdevé a l'estiu una zona d'aparcament incontrolat. L'actuació per completar aquestes millores en la mobilitat suposarà una inversió de 20.200€ euros. Aquesta és una àrea sotmesa a una forta pressió de circulació de cotxes, sobretot durant la temporada de bany a l'estiu.

La intervenció contempla la prohibició del gir a l'esquerra després del pas sota la via de Darró, al carrer de Ponent, per preservar el camí de Sant Gervasi. També es reforçarà la senyalització actualque prohibeix la circulació de cotxes al passeig de Salvador Espriu. Els vehicles poden accedir a la zona d'aparcament des de la C-246 pel carrer de l'Esparall (on també es troba l'accès al càmping El Racó). Un dels objectius és preservar el trànsit de vianants i ciclistes per la trama de camins de la zona de l'Ortoll i el Turó del Seu. Tanmateix les obres preveuen també reforçar la senyalització per a permetre els accessos a les finques de la zona i als seus residents.

A llarg de l'avinguda de l'Aiguadolç es prohibirà l'aparcament per garantir el doble sentit de circulació fins a l'aparcament de Sant Gervasi. En paral·lel a aquest recorregut fins a l'aparcament hi haurà un pas de vianants segregat a la banda de mar d'un metre i mig d'amplada i delimitat amb pals de fusta i corda. Al llarg del traçat es disposaran blocs de pedra per impedir l'estacionament incontrolat als vorals i per assegurar que els itineraris per a vianants quedin lliures de vehicles.

El ferm se senyalitzarà amb indicacions horitzontals sobre l'asfalt que marquen que és tracta d'un tram “compartit” entre les bicicletes i els cotxes. Aquests tipus de senyals s'anomenen sharrow (un mot creuat entre els termes anglesos share (compartir) i arrow (fletxa) per indicar que en un recorregut aquest ús és compartit i que, per tant, els turismes han de parar atenció especialment en la velocitat.

L'aparcament estarà regulat com a zona blava i tindrà una capacitat de 90 places a mes de 4 places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda. L'espai estarà sota la gestió de l'empresa VNG aparcaments i es preveu que pugui entrar en funcionament en tres setmanes, termini en que es preveu hauran acabat les obres.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon