Crisi del coronavirus

Junts per Sitges denuncia la decisió de no reobrir les llars d’infants municipals fins el setembre

Redacció Sitges 02-07-2020 08:37

La formació vol conèixer quina és la situació contractual entre l’Ajuntament de Sitges i l’empresa Educare XXI i quines afectacions està provocant en la situació laboral de les treballadores

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El grup municipal de Junts per Sitges ha denunciat en un comunicat la decisió del govern municipal de no reobrir les llars d’infants fins el proper mes de setembre. Aquest dimarts 30 de juny les famílies usuàries de les llars d’infants El Cercolet i La Moixiganga han rebut una carta signada pel regidor d’educació, David Martínez, en la que se les informa que les llars no tornaran a obrir fins el setembre. Segons les paraules del regidor, “la situació viscuda en els darrers mesos ha generat un seguit d’instruccions per part del Departament d’Educació que ha fet molt complicat seguir prestant el servei normalitzat a les llars d’infants”.

Davant d’aquesta decisió del govern, la formació dirigida per Mònica Gallardo ha manifestat que "la situació i les condicions marcades pel Departament d’Educació no impedeixen en cap cas la reobertura de les llars d’infants municipals i així ho demostra el fet que la gran majoria d’aquests serveis públics estan oberts a pobles i ciutats de tot el país". Junts per Sitges considera "un fet greu que el govern esgrimeixi aquests arguments faltant clarament a la veritat. Ha enganyat a les famílies i als grups polítics de l’oposició, quan en reiterades ocasions ha dit que la intenció era reobrir les llars d’infants el mes de juliol".

Des de l'oposició municipal, Gallardo considera que hi ha "una total manca de transparència en els motius que han provocat que a Sitges no gaudim d’un servei prioritari per garantir el retorn de les famílies, especialment les dones, al seus llocs de treball i permetre el benestar i la cura dels infants en un servei municipal". Junts per Sitges demana "saber quina metodologia s’ha seguit per enquestar a les famílies sobre la necessitat de comptar al servei de llar d’infants i les xifres reals dels dos centres de Sitges. Volem conèixer quina és la situació contractual i de pagament d’obligacions entre l’Ajuntament de Sitges i l’empresa Educare XXI, concessionària d’aquest servei públic i quines afectacions està provocant en la situació laboral de les treballadores de les llars d’infants municipals".

La formació de Gallardo entèn que aquesta situació "demostra una clara manca de sensibilitat del govern municipal envers les famílies usuàries de les llars d’infants que, en molts casos han hagut de buscar serveis alternatius per a la cura dels seus fills i filles". 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon