Curs 2020/21

Molts nervis en el primer dia d'escola al Penedès i Garraf, però sense incidències destacades

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-09-2020 02:35

Primer dia de classe a l'escola de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

L'alumnat a tornar a les aules estrenant protocols sanitaris i nous espais cedits pels ajuntaments per garantir les mesures de seguretat davant la covid-19

A Catalunya, el curs comença amb 253 professors i 210 alumnes confinats i amb 67 positius entre els professionals i 23 entre infants

Hi ha nou grups de vuit centres de tot Catalunya que es troben en confinament, un d'ells, a Igualada

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El curs escolar 2020-2021 ha començat aquest dilluns a les comarques del Garraf i el Penedès amb els nervis propis del primer dia, però també amb nous protocols de seguretat davant la pandèmia que dibuixen un nou escenari a les escoles. El primer dia ha transcorregut amb certa normalitat, sense incidències destacades al territori, i amb nou espais cedits pels ajuntaments per garantir les distàncies de seguretat. La novetat més destacada és a Calafell, on les obres d'una escola s'han retardat i s'ha hagut d'habilitar l'escola d'adults per als alumnes de 5è i 6è de l'escola Vilamar. A Sant Pere de Ribes, les famílies de l'escola Els Costarets també s'han queixat perquè el pati de l'escola continua en obres aquest primer dia de classes.

A Catalunya, el curs s'ha iniciat amb 253 professors i 210 alumnes confinats, així com amb 67 professionals i 23 infants amb positiu per covid. A més, nou grups de vuit centres es troben confinats per positius o contactes en activitats prèvies a l'inici o en centres on el curs ja havia començat. A banda dels alumnes confinats, també n'hi ha una quarantena de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet i uns 360 del Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts que no han pogut començar classes per positius i confinament entre el professorat. Només tres dels més de 5.400 centres escolars de Catalunya no han pogut obrir les seves portes aquest dilluns. Per temes relacionats amb la covid han estat dos, els de Montellà i Martinet i el de Sant Vicenç dels Horts, i un tercer a Terrassa s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que tots tres puguin iniciar el curs durant aquesta setmana. Els nou grups classe confinats es troben a Salou, Igualada, Granollers, Barcelona, Torelló, Rubí, Badalona i Mollet. D'aquests, a la majoria ja s'havien iniciat les activitats, ja que són o bé llars d'infants o bé centres de formació professional. Tot i això, a Rubí el confinament és conseqüència d'una activitat d'acollida prèvia a l'inici de curs que es va fer la setmana passada.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon