Curs 2020/21

Un grup de mestres graven una cançó per treballar els hàbits d’higiene a l'escola

Redacció El Vendrell 24-09-2020 09:48

La cançó porta el nom de “Si tots ho fem” i neix de la idea de la Yolanda Vallvé, directora de l’Institut Escola Àngel de Tobies de El Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Durant aquest estiu mentre es preparava l'inici del curs escolar, i amb les noves instruccions sobre les mesures de protecció i higiene davant del SARS-Co2, la Yolanda Vallvé, directora de l’Institut Escola Àngel de Tobies de El Vendrell, va pensar que fer una cançó, era la millor manera d'ensenyar-ho als nens i nenes de les llars, escoles i instituts. L'objectiu era crear una eina per donar a conèixer què, com i quan hem dur a terme la prevenció dins i fora de l'aula.

Amb aquesta idea es va posar a treballar amb la lletra mentre en Joan Comaposada mestre de l’Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet composava la música i en Marc Martínez, mestre de primària, produïa i feia els seus tocs amb l'arranjament. Posteriorment, el 5 de setembre de 2020, es va enregistrar amb la col·laboració de diferents companys i companyes mestres i músics: el mateix Joan Comaposada (teclat i cors), Marc Martínez (guitarra), Carla Galiot (veu), Joan Ramon Quirante (trombó), Roger Andorrà (saxo), Marc Culebras (trompeta), Cristina Aguilella (baix), Ferran Pou (bateria), a l'estudi de gravació de La Drogueria de Martorell.

Família i alumnes de diferents escoles i instituts de la provincia de Tarragona, han col·laborat i participat en la gravació del vídeo de la cançó. De la implicació de tots i totes ha sorgit "Si tots ho fem" . El que va començar com una simple lletra va anar agafant cos, fins a elaborar un gran projecte, ple d'il·lusió i molta música. En ell, cadascun dels components hi ha aportat un bocinet de la seva part docent i musical.

“Si tots ho fem” és una cançó que ens ensenya els tres aspectes fonamentals: el rentat de les mans, la distància social i la mascareta a ritme de ska, latin, i reggaeton. S'ha posat a disposició dels centres educatius com una eina més, per ajudar a afrontar, tots plegats, la tornada a les aules.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon