Dol a Vilanova

Mor l'històric pescador vilanoví Siscu Nogueron, referent de la cuina marinera

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-10-2020 11:45

Mor l'històric pescador vilanoví Siscu Nogueron, referent de la cuina marinera. EIX

Conegut popularment com a l’Orellut, va mantenir viva la memòria dels ranxos mariners i la defensa del peix senzill

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El pescador vilanoví Francesc Noguerón ha mort als 80 anys i amb ell la memòria marinera de Vilanova i la Geltrú es queda orfe. Noguerón era un referent de la cuina marinera i una institució de la gastronomia vilanovina. Més conegut com a Siscu, i també com a l’Orellut, va mantenir viva la memòria dels ranxos mariners i la defensa del peix senzill.

El novembre passat, l'Associació de Periodistes del Garra va reconéixer la seva tasca de divulgació dels ranxos mariners: "En Siscu va començar a treballar de pescador als 12 anys, als 17 va ser patró, i als 20 va comprar la seva primera barca. En alta mar ja cuinava les receptes marineres dels seus avantpassats que després ha anat difonent en terra ferma, tant comunicativament com gustativament. La seva tasca divulgadora ha contribuït de manera important a mantenir, introduir i reintroduir els plats dels pescadors a les llars i els restaurants de Vilanova i el Garraf".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon