Alerta sanitària

Un brot de coronavirus afecta pacients i personal de l'hospital de Sant Camil

Redacció Sant Pere de Ribes 20-10-2020 12:33

De moment s’han detectat 12 casos positius i s'han activat restriccions com el tancament de les visites a la zona de residència

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha informat aquest dimarts de la detecció d’un brot de COVID-19 entre professionals i pacients ingressats a l’Hospital Sant Camil. Segons un comunicat, el centre hospitalari va actuar amb rapidesa des del moment en què es va conèixer el primer cas realitzant PCR a tots els professionals assistencials i pacients, "començant per les zones on s’han detectat els primers casos, amb l’objectiu de conèixer l’origen, la magnitud i poder emprendre mesures de contingència".

De moment s’han detectat 12 casos positius (vuit pacients ingressats i 4 membres del personal sanitari) i tots han estat aïllats per tal de tallar la cadena de transmissió. El Consorci Sanitari ha informat que el primer contagi es va detectar dilluns i que el brot afecta dues plantes del centre. De fet, una de les primeres mesures que ha aplicat el centre és el tancament de visites a la zona de Residència.

A part dels tests, el Consorci ha pres algunes mesures per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars com ara la desprogramació d’alguna activitat quirúrgica no urgent a l’Hospital Sant Camil. Segons com evolucioni la situació es prendran altres mesures al respecte, però es dona prioritat a seguir atenent a pacients amb patologies no-covid sempre que es garanteixi la seva seguretat.

Entre les restriccions que s'han imposat a l'hospital de Sant Camil, hi ha l'anul·lació de visites i acompanyants a l’àrea l’hospitalització i urgències, tot i que sí que podran estar acompanyats els menors, persones dependents, pacients que es troben en el final de vida, dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi.

El consorci també ha anunciat la gratuïtat de les televisions a les habitacions a partir dels propers dies, per fer una mica més confortable l’estada dels pacients que no poden rebre visites: "Des del CSAPG volem destacar que aquestes mesures poden ser canviants segons l’evolució de la situació als nostres centres i que, seguint els protocols que marca el Departament de Salut, actuarem de la forma més adient per evitar contagis i garantir la seguretat dels nostres pacients".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon