Estat d'alarma

Els Mossos han detingut al Garraf més de 450 persones des del 14 de març

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-11-2020 05:59

Han denunciat un total de 2.375 persones per incomplir normatives vigents com ara circular per la via pública incomplint les restriccions de mobilitat, consumir alcohol a la via pública, no fer ús de la mascareta, entre d’altres

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Amb l’objectiu de garantir el lliure exercici dels drets i llibertats de la ciutadania així com vetllar per la seguretat ciutadana i la convivència pacífica, tot garantint la protecció de les persones i els béns a tot el territori, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de les comissaries de Sitges i de Vilanova i la Geltrú han focalitzat els seus esforços, des del 14 de març fins al 11 de novembre, en dos àmbits: la relació i atenció a la ciutadania i la prevenció delinqüencial.

Relació i atenció a la ciutadania

Les comissaries de Sitges i de Vilanova i la Geltrú disposen d’un grup dedicat exclusivament a mantenir una xarxa de contactes amb el teixit social, empresarial i social del territori. Aquests contactes ens permeten conèixer les necessitats de la ciutadania i treballar d’una manera conjunta les possibles accions a dur a terme. Durant aquests mesos, s’han fet un total de 695 d’aquests  contactes i reunions amb les diferents associacions i entitats representatives de la comarca del Garraf.

Atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica

Les víctimes de violència masclista i domèstica, com a col·lectiu en situació de vulnerabilitat, són objecte d’especial atenció a les polítiques públiques de seguretat. En aquest àmbit, el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV), un grup amb formació especialitzada, ha realitzat 1.050 trucades telefòniques i 247 entrevistes a dependències policials, per atendre i fer el seguiment a víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables de la comarca.

Així mateix, el GAV ha realitzat 620 reunions de coordinació amb serveis especialitzats i jutjats, com per exemple els serveis socials municipals, l’oficina de l’Espai d’Equitat de Vilanova i la Geltrú, Sitges Dona, el Consell Comarcal del Garraf, l’Equip d’Equitat a la Infància i Adolescència (EAIA), la casa Violeta de Cubelles, el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) Garraf-Penedès, l’Oficina d’Atenció a la Víctima del delicte del departament de Justícia de Barcelona, entre d’altres.

Atenció a les OAC

Les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) han recollit 8.296 denúncies d'àmbit penal, presentades per la ciutadania, i han atès 5.460 visites a ambdues comissaries.

Activitat policial

Des del març fins al novembre els mossos han gestionat un total de 9.229 incidències, principalment via 112, consolidant-se aquest com a canal de referència de comunicació d’urgències per als ciutadans.

Per tal de garantir una mobilitat segura i l’estricte compliment de les mesures aprovades durant la pandèmia, a la comarca del Garraf s’ha realitzat un total de 871 controls policials, on s’han identificat 10.172 persones i 4.956 vehicles.

Així mateix, els agents de les comissaries de Sitges i Vilanova i la Geltrú han detingut 451 persones, 277 d’elles com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni, dels quals 30 han ingressat a presó.

Han denunciat un total de 2.375 persones per incomplir normatives vigents durant el període detallat, infraccions del tipus circular per la via pública incomplint les restriccions de mobilitat per l’autoritat competent, consumir alcohol a la via pública, no fer ús de la mascareta, entre d’altres.

Investigacions per plantacions de marihuana

I per finalitzar, però amb una transcendència notable, les intervencions de la Unitat d’Investigació del Garraf en l’àmbit de la marihuana han permès el comís de 1.846 plantes de marihuana i de 148 quilograms de cabdells.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon