Mediació Ciutadana

El servei de mediació de Vilafranca obre cada any uns 170 expedients amb una resolució positiva en més del 80%

Redacció Vilafranca del Penedès 21-01-2021 05:19

El servei de mediació de Vilafranca obre cada any uns 170 expedients amb una resolució positiva en més del 80%. Ajuntament de Vilafranca

L'Ajuntament de Vilafranca i el consell comarcal commemoren el Dia Europeu de la Mediació

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El 21 de gener es commemora el Dia Europeu de la Mediació. La mediació és un mètode de resolució de conflictes les dues parts en desacord, de manera voluntària i amb l’ajuda d’una persona mediadora imparcial, busquen una solució al problema. L’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès disposen des de fa anys de serveis de mediació en el seu àmbit d’actuació.

Enguany l’Ajuntament de Vilafranca i el CCAP han situat una carpa informativa conjunta a la rambla de Sant Francesc, entre les 9 i les 14h, que ha estat visitada pel regidor de Convivència i ciutadania de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, i la consellera comarcal de Convivència Ciutadana, Núria Arnau. El regidor Montfort ha destacat que la mediació és una eina important que l’Ajuntament està desenvolupant des de fa més de 10 anys. “La convivència en l’espai públic i privat genera conflictes i la mediació és una eina que ens ajuda molt a resoldre aquests desacords que es produeixen entre veïns. De vegades entre ells és complicat arribar a una resolució, però si les dues parts voluntàriament volen utilitzar aquest servei, des de l’Ajuntament podem oferir la figura del mediador que intenta trobar punts d’acord”, ha comentat el regidor.

El servei de mediació de l’Ajuntament obre cada any entre 170 i 180 expedients amb una resolució positiva en més d’un 80% dels casos. “És un volum molt important de casos resolts, però no és només arribar a un acord i signar-lo. Posteriorment hi ha un seguiment perquè es compleixin els acords i compromisos adoptats”, ha declarat el regidor.

Per trobar tota la informació i per sol·licitar una mediació cal accedir a l’adreça: https://convivenciaiciutadania.vilafranca.cat/servei-de-convivencia/mediacio-veinal-comunitaria-i-familiar o trucar al telèfon 93 890 32 55.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon