Mas d'en Serra

Queixes de l'Associació de veïns de Mas d'en Serra pel nou carril bici

Redacció Sant Pere de Ribes 15-04-2021 11:56

El veïnat denuncia que la remodelació de la via ha reduït les places d'aparcament, ha fet més estrets els carrils i ha creat unes vorades perilloses per a ciclistes i motoristes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El veïnat de l'avinguda Montseny de Sant Pere de Ribes ha mostrat el seu malestar per les obres de reordenació de la via, que considen que generen un problema de seguretat viària greu a la zona. Els veïns denuncien que la remodelació de la via ha reduït les places d'aparcament, ha fet més estrets els carrils i ha creat unes vorades perilloses per a ciclistes i motoristes. El col·lectiu ha fet arribar les queixes a l'Ajuntament en forma d'instància i esperen que atenguin les seves peticions per la seguretat dels veïns i el trànsit.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha executat els treballs d’habilitació del carril bici a l’avinguda Montseny, d’un quilòmetre de llargària en tots dos sentits, que a més ha de servir per pacificar el trànsit motoritzat i dotar l’avinguda Montseny de nou arbrat. Però els veïns de Mas d'en Serra no ho veuen així i ja han fet arribar al consistori les seves queixes: "el carril bici està dissenyat per a una ciutat com Barcelona, però nosaltres som un poble dormitori i en el millor dels casos treballem a la perifèria o fora de la comarca, per tant hem de desplaçar-nos amb els nostres vehicles particulars per falta de transport públic a la urbanització". En aquest sentit, l'associació de veïns de Mas d'en Serra alerta de "l'agressivitat" dels treballs que s'estan realitzant: "No falta ni sobra un centímetre d'espai de l'avinguda Montseny, està fet amb calçador en benefici del carril bici i a costa de les comoditats de la urbanització".

Els veïns es queixen del carril bici ja que en comptes de ser un únic carril bidireccional són dues vies a la mateixa avinguda reduïnt l'amplada de la calçada. A més, asseguren que la vorada de protecció del nou arbrat ha causat punxades de rodes d'alguns veïns perquè són molt abruptes: "En el cas que un ciclista, un motorista o qualsevol persona que per desgràcia col·lideixi contra aquesta mena de vorada pot resultar greument ferit he fins i tot algun nen que circuli en el mateix carril bici".

A més de la seguretat viària, els veïns lamenten que el nou arbrat sigui de fulla caduca, amb el que implica de neteja viària.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon