Acció d'Arran

El PSC de Sant Sadurní denuncia la divisió del govern d’ERC i Junts amb l'ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil

El grup municipal socialista reivindica l’ús de les actuals instal·lacions de la Caserna per a la gent gran de la vila

El PSC de Sant Sadurní denuncia la divisió del govern d’ERC i Junts amb l'ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil. PSC

El PSC de Sant Sadurní denuncia la divisió del govern d’ERC i Junts amb l'ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil. PSC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El PSC de Sant Sadurní denuncia la divisió del govern d’ERC i Junts amb l'ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil. La formació denuncia la passivitat dels darrers anys de l’equip de govern format per ERC i Junts: "Fa anys que el PSC treballa pel retorn de la caserna de la Guàrdia Civil a la vila. Uns esforços que es van iniciar en el 2011, quan el PSC vam formar govern amb ERC, i vam contactar amb el Ministeri d'Interior per negociar una reducció econòmica de l’import que aquest sol·licitava per la venda de l’edifici. Els terrenys que ocupen la Caserna van ser cedits en el seu dia per la vila perquè l’Estat la construís. Actualment, l’edifici té un grau de deteriorament tan elevat que gairebé impossibilita la seva reparació i, per tant, caldria enderrocar-lo per destinar l’espai que ocupa a un nou ús. És per aquest motiu, que es va intentar negociar la disminució de la quantitat que sol·licitava el Ministeri de gairebé 300.000 €. Amb la sortida del govern del PSC el 2014, aquestes negociacions es van aturar".

Durant els anys posteriors, que el PSC ha estat a l'oposició, la formació ha insistit en la necessitat de recuperar aquest espai per a l’ús de la vila: "En el 2019 vam contactar amb la delegació del Govern a Catalunya per conèixer l'estat de l’edifici i de les negociacions. Aquestes estaven en el mateix punt que les vam deixar el PSC en el 2014. Malauradament, la COVID va focalitzar tots els esforços de govern i oposició en la superació de les conseqüències socioeconòmiques que aquest virus ha tingut en la nostra vila. Però superat el període de més impacte, i essent una de les actuacions del Pla Local d’Habitatge elaborat per la Diputació de Barcelona i aprovat pel ple de la vila, el PSC vam tornar a abordar la qüestió de la Caserna".

Pedro Campos (portaveu del Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní), ha assenyalat que “el juliol del 2021 ens vam reunir amb el govern, liderat en aquell moment per ERC, per fer un oferiment formal de treball conjunt i d’acompanyament del govern a tot arreu on fes falta per recuperar l’edifici de la Caserna al menor cost possible, i destinar-lo a la gent gran de la vila. La nostra proposta és fer el nou centre de dia i pisos tutelats per a persones grans. Tot i que hem estat insistint en els darrers mesos, no hem obtingut una resposta formal del govern de la vila. Per part d’ERC no han mostrat gens d’interès ni han respost al nostre oferiment. Per part de Junts, des de l’obtenció de l’alcaldia, ens han comunicat que estan fent alguns passos en la direcció de la nostra proposta, però sense acceptar la nostra col·laboració directa”.

És per aquest motiu que el PSC de Sant Sadurní d’Anoia denuncia la divisió i  passivitat d’un govern que no aborda qüestions rellevants per a la vila aglutinant tots els esforços i recursos que se’ls ofereixen, i que deixen que entitats poc representatives de la vila acabin monopolitzant aquest debat amb accions il·legals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local