Nou organigrama

Ciutadans presenta un recurs per a evitar que els exregidors de la CUP a Vilanova ocupin càrrecs directius en les empreses municipals

La portaveu Erika Quintero assegura que 'el govern local els està donant més drets per a poder mantenir així la majoria en els òrgans de direcció'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Vilanova i la Geltrú ha presentat un recurs de reposició contra l'acord de l'últim ple en el qual el govern local va garantir als tres exregidors de la Cup que ara formen part dels no adscrits una plaça en els òrgans de govern de les empreses municipals. “Se'ls estan donant millores de caràcter polític, tan és així que ara el govern deixarà que participin en les decisions d'aquests organismes quan això mai ha estat contemplat en el reglament per als regidors no adscrits i és evident que ara es modifica expressament en una maniobra del govern per a continuar assegurant-se la majoria suficient en les decisions d'aquests organismes”, ha explicado la portaveu de Ciutadans, Erika Quintero.

Per a la portaveu dels liberals a Vilanova i la Geltrú, els tres regidors van incórrer també en una irregularitat quan en l'últim ple, “sent persones interessades i afectades en la decisió”, van votar a favor de modificar l'organigrama de tots els ens instrumentals de l'Ajuntament per a poder ocupar càrrecs de govern en tots ells. “Sense els seus propis vots la mesura no hauria pogut prosperar per falta de majoria, quan el lògic és que s'haguessin abstingut de valorar i votar la seva incorporació perquè tenen interès directe i personal, la llei és molt clara sobre aquest tema” ha insistit Quintero.

“No es tracta de restringir els drets dels regidors no adscrits, sinó de no incrementar els drets polítics que tenien abans d'abandonar el grup pel qual van concórrer en les eleccions de 2019 i per les quals van obtenir aquesta representació, del que es tracta és de limitar que els trànsfugues ostentin delegacions que abans no tenien, ni una participació més intensa en el supòsit de societats mercantils municipals” ha conclòs la portaveu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local