Ple municipal

Vilafranca aprova un pla de mobilitat que ha de reorientar el trànsit i el transport per la ciutat en els propers anys

El ple de Vilafranca va presentar l'informe anual del Síndic, que va insistir en el fet que no renovarà el seu mandat un cop expiri el termini l'any que ve

Vilafranca aprova un pla de mobilitat que ha de reorientar el trànsit i el transport per la ciutat en els propers anys. Ramon Filella

Vilafranca aprova un pla de mobilitat que ha de reorientar el trànsit i el transport per la ciutat en els propers anys. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de juny de l'Ajuntament de Vilafranca va aprovar el pla de mobilitat de la ciutat que ha de definir les politiques en aquest camp en els propers anys. El document fixa una sèrie d'actuacions destinades a pacificar la creixent pressió del vehicle privat i a implementar mesures per al foment del transport sostenible. El pla va ser aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, si bé amb algunes matisacions. Des de les files d'ERC, el seu portaveu, Pere Sàbat, va recordar que el pla arriba tard i que no és prou valent per establir mesures més efectives i des de la CUP, Noel Viñas, també va acusar el govern d'actuar “tard i per obligació davant un tema tan important com aquest”.

El pla de mobilitat va ser aprovat inicialment ara fa un any i en tot aquest temps, s'han estudiat les nombroses al.legacions presentades per grups polítics i entitats. De les 60 al.legacions presentades se n'han acabat acceptant 43. El tinent d'alcalde, Francisco Romero, va valorar el fet que “un número tan gran de propostes s'hagin acabat afegint al text definitiu”. Per la seva banda, l'alcalde, Pere Regull, va felicitar-se “per l'aprovació per unanimitat del pla. Es cert que cada grup té la seva opinió i hi ha visions oposades, però hem de posar en valor que, al final, tots els partits hem acabat donant el sí”.

La llarga sessió plenària, que va durar gairebé sis hores, també va servir per a modificar l'ordenança de civisme i per debatre sobre l'habitual conjunt de mocions que presenten els grups de l'oposició. El ple va tenir un marcat component educatiu tant per una moció presentada per Vilafranca en Comú vinculada amb les activitats extraescolars, com pel fet que VeC, la CUP i ERC van treure, en un moment o altre de la sessió, la polèmica en torn al fet que 26 famílies vilafranquines no han tingut plaça en cap centre de titularitat pública de cara al proper curs i hauran de matricular els seus fills o filles en centres concertats. La regidora Xell Montserrat va recordar que “el número de places  públiques les marca cada any el departament d'Ensenyament de la Generalitat i no pas l'Ajuntament de Vilafranca”.

Més enllà del debat sobre els punts ordinaris, la sessió de juny va incloure, igualment, la presentació per part del Síndic de Vilafranca del seu informe anual. Jaume Rafecas va insistir en el fet que no renovarà el seu mandat un cop expiri el termini l'any que ve. El Síndic va repassar algunes de les principals preocupacions que ha hagut de tractar en aquests darrers dotze mesos que abarquen des dels problemes d'empadronament, dels serveis funeraris o de la crisi habitacional.

L'alcalde, Pere Regull, va admetre que “la feina del Síndic és realment complexa i esgotadora perquè tracta problemàtiques d'una complexitat molt elevada que, sovint, seguint la rigidesa del dret administratiu, serien completament irresolubles”. Regull va valorar que gràcies a la implicació de Jaume Rafecas s'han trobat sortides a qüestions que semblaven no arribar mai a una solució efectiva.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local