Eleccions municipals 2023

La historiadora i escriptora Àngels Dalmau s'incorpora a la candidatura del PSC a Vilafranca com a número 4

La candidata es postula com a responsable de Cultura i llança la seva primera proposta: traslladar l’Escola de Municipal de Música a l’antic hospital

La historiadora i escriptora Àngels Dalmau s'incorpora a la candidatura del PSC a Vilafranca com a número 4. PSC

La historiadora i escriptora Àngels Dalmau s'incorpora a la candidatura del PSC a Vilafranca com a número 4. PSC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El candidat a l’alcaldia de Vilafranca, FranCisco Romero, ha presentat aquest dimarts, la persona de la seva candidatura a les eleccions municipals que serà número 4 a la seva llista i responsable de l’àrea de Cultura. La candidata és la historiadora, escriptora, restauradora i docent Àngels Dalmau Soler.

Àngels Dalmau és coneguda per la seva implicació en diversos àmbits de la vida cultural i periodística de la vila. Ha col·laborat durant anys en diferents mitjans de comunicació d’àmbit local. Ha organitzat i impartit nombrosos seminaris al voltant del talent artístic de les dones i del lideratge femení al llarg de la història, entre ells al Casal de la Dona de l’Ajuntament de Vilafranca durant 7 anys.

Dalmau destaca en el món editorial per haver coordinat diferents projectes a l’entorn comarcal, sent autora de llibres com “La Peyton: història d’una aventura empresarial” i “Escola Montagut, 50 anys fent camí”. Ha rebut reconeixement internacional per la seva novel.la “Habanera” guanyadora del VIII Premi Internacional de novel.la Luís Berenguer. En els darrers anys ha estat gestora administrativa, de recursos humans i d’esdeveniments en el món de la restauració. Actualment és membre de la Junta del Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Una candidata que coneix i estima el VINSEUM, un projecte motor per a Vilafranca

Romero ha manifestat la satisfacció de poder comptar amb l’Àngels Dalmau al seu equip i ha destacat que la candidata “suma una gran experiència en diversos àmbits i per això té una visió transversal de la cultura. Per ella la cultura ha de repercutir, impregnar i beneficiar sectors destacats de la ciutat com la restauració, el turisme, la promoció econòmica o l’educació perquè la cultura ha de calar en la persona des de les arrels”.

Un altre aspecte que Romero subratlla de la candidata és que coneix i estima una de les peces clau de la cultura a Vilafranca: el Vinseum. L’alcaldable recordava que després de la fase d’obres de rehabilitació i ampliació del Vinseum “ara és l’hora de treballar per a dotar-lo de contingut i que esdevingui un referent i un pal de paller de la cultura a la vila i la comarca. Estic convençut que l’Àngels és la persona adequada per a portar-ho a terme”. Per la seva banda, Àngels Dalmau ha manifestat sentir il·lusió “per entrar en un projecte de transformació municipal. La meva vida és la cultura i al formar part de la Junta del Vinseum, vaig entrar en contacte amb la cultura municipal, és un món que m’ha omplert d’entusiasme. Per això quan el FranCisco em va proposar formar part d’aquest projecte, no li vaig poder dir que no”. Dalmau assegura que a nivell cultural Vilafranca té “molt dinamisme i és molt potent. A més comptem amb un bon equip tècnic i ja hi ha moltes coses que funcionen bé”.

La candidata apunta, però que podem millorar “contribuint a fer que els equipaments que ja tenim i que s’han ampliat amb molt d`esforç com el Vinseum, puguin esdevenir elements dinamitzadors de gran potència que ens donin activitat continuada tot l’any”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local