VD |
24-03-2011 23:32
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha agraït a la Diputació de Barcelona «la col·laboració vers l'aposta de l'Ajuntament per recuperar per a la ciutat aquest monument, restaurar-lo, donar-li un ús cívic i ciutadà i difondre'l com a l'element capdal que és del nostre patrimoni i de la nostra història». Segons l'alcalde, «aquest segon conveni ens ha de portar a unes tasques de consolidació del castell, d'anàlisi arqueològica i de definició del seu futur, unes tasques que seran compatibles amb les visites guiades que oferim en col·laboració amb la Unió Muntanyenca Eramprunyà».
La diputada, Anna Hernández, ha felicitat l'Ajuntament de Gavà per «la seva sensibilitat cap a la seva història, els seus arrels i el seu patrimoni». Quan al conveni la diputada ha destacat permetrà fer amb «els treballs d'investigació sobre les dimensions culturals, d'identitat i humana, des de la perspectiva històrica, que reforçarà aquest binomi cultura-natura que ens dóna aquest entorn del Garraf'.
El conveni signat avui dóna el tret de sortida als treballs de d'investigació històrica, la recerca arquitectònica que permetrà en un futur la redacció del Pla Director d'Usos, que marcarà els criteris de restauració i utilització del monument. La investigació històrica, en el context de la baronia d'Eramprunyà, recollirà tot el contingut documental que es coneix fins al moment i cercarà, si s'escau, nova documentació inèdita que pugui romandre en algun arxiu o fons.
La recerca arqueològica comprendrà la neteja de runes del propi edifici per tal d'assolir els nivells de circulació originals, a banda d'algunes cales d'exploració puntuals que complementin la informació aportada pel desenrunat així com la de la documentació històrica. Treballs, que es centraran, inicialment en el recinte sobirà, i puntualment en algunes zones del recinte jussà. La fase de recerca arqueològica es completarà d'aquelles actuacions de consolidació necessàries per garantir la pervivència de les restes posades al descobert.
En el marc d'aquest conveni, es consolidarà l'espadanya de l'església de Sant Miquel, per tal de tornar-hi a col·locar la campana.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!