SITGES

Exposició sobre el mosquit tigre al Mercat Municipal de Sitges

La mostra vol ajudar a minimitzar les molèsties que causa aquesta plaga

Imatge d'un mosquit tigre

Imatge d'un mosquit tigre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La mostra, El mosquit tigre un veí que ens incomoda, es podrà visitar al Mercat Municipal del 17 de juliol al 2 d’agost. La finalitat és donar a conèixer les característiques de l’insecte i com reduir la presència d’aquesta plaga.

El Mercat Municipal de Sitges acull a partir de demà i fins el 2 d’agost, l’exposició El mosquit tigre un veí que ens incomoda. La mostra té com a objectiu sensibilitzar la població sobre les mesures preventives per combatre el mosquit tigre de manera efectiva i reduir la seva presència.

A través de diferents panells explicatius els visitants i usuaris del Mercat Municipal podran conèixer quines són les característiques morfològiques bàsiques del mosquit, el seu origen i els punts on acostumen a criar. A més, també es facilitarà informació sobre les molèsties que genera i les accions que es poden dur a terme per tal de controlar i evitar la seva presència.

El regidor de Salut Pública, Ignasi Garrigó, ha explicat que “pel control d’aquesta plaga és necessària una estreta col·laboració entre l’Ajuntament i els ciutadans perquè sovint hem detectat punts de cria en propietats que poden ser privades. És una espècie que prolifera en aigües estancades i cal que tothom conegui com evitar la proliferació involuntària”.

L’exposició ha estat elaborada per l’Ajuntament de Barberà del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges. La mostra és gratuïta i es pot visitar en l’horari habitual del Mercat (de 8.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores. Dilluns i dimecres tarda tancat).

 
El mosquit tigre

L’estiu del 2004 es va detectar per primer cop la presència de l’espècie de mosquit Aedes albopictus, més conegut com a mosquit tigre, al nostre país. Des d’aleshores, s’ha localitzat la presència de l’insecte a determinats zones de Sitges.
 
Els mosquits autòctons més freqüents a Catalunya pertanyen a l’espècie Culex pipiens en medi urbà, i també a diverses espècies del gènere Aedes i Ochlerotatus en medi rural. Tanmateix, el mosquit tigre (Aedes albopictus) és una nova espècie que afegeix, en el medi urbà, una problemàtica específica i d’alta intensitat a la causada pels mosquits autòctons.
 
Aquesta nova espècie de mosquit s’ha adaptat molt bé al nostre territori, ha colonitzat nous hàbitats i ha criat en petites masses d'aigua, naturals o artificials, estancades i tancades, com ara bidons, gerros, plats de testos, cubells, pneumàtics o altres tipus de recipients que els recorden el seu hàbitat original, constituït per forats inundats en troncs d’arbres.
 
Tot i que aquest mosquit és vector de diverses malalties endèmiques en alguns països tropicals i, en alguns casos, en països europeus, a Catalunya no s’ha constatat la transmissió de malalties. Tanmateix, és una espècie forana de mosquit que cal controlar i prevenir-ne la presència i proliferació pels efectes nocius que pot arribar a causar a la població. És una espècie diürna i molt activa que fa múltiples picades i ocasiona moltes molèsties.
 
El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins al mes de novembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local