Raimon Obiols reivindica a Vilafranca el paper cabdal del socialisme en la història present de Catalunya

L'eurodiputat Raimon Obiols, en la presentació de les seves memòries polítiques, ha defensat la importància dels partits d'esquerres i socialistes en la història de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dimecres 3 d'abril, a la sala gran de l'Escorxador de Vilafranca, l'eurodiputat Raimon Obiols, un dels fundadors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha presentat el seu llibre de memòries polítiques “El mínim que es pot dir”, editat per RBA La Magrana. L'acte, presentat per Francisco Romero, primer secretari del PSC de Vilafranca, ha estat, pels socialistes vilafranquins, el primer dels actes que s'aniran realitzant properament amb motiu del 35è aniversari de la fundació del PSC.

 

Raimon Obiols va comentar que, després de molts anys dedicats a la política, tenia ganes de recapitular, de mirar enrere i explicar els fets viscuts des què el 1957 va començar a militar al Moviment Socialista de Catalunya, l'MSC, també anomenat “els músics”, per tal de fer balanç de la seva vida política. Obiols comentava que “La història és interessant i la gent amb poder, en general, tendeix a reescriure la història per controlar el passat. La gent d'esquerres hem de reivindicar el passat perquè sinó ens el construeixen els altres. Per això he volgut explicar el procés de lluita contra el franquisme”.

 

En relació a la importància de les esquerres i del socialisme català en la construcció de la Catalunya actual, Obiols ha destacat la capacitat de cercar aliances amb d'altres forces d'esquerres i socialistes en els processos cabdals de la història recent de Catalunya, d'aglutinar sota el PSC moltes sensibilitats polítiques i que venia del camí de la resistència antifranquista i de la participació en els processos assemblearis a finals del franquisme.

El llibre, segons Raimon Obiols, és la reivindicació d'algunes figures del socialisme català com Joan Cornudella, que havia estat Secretari General d'Estat Català durant la Guerra Civil, fundador del Front Nacional de Catalunya a l'exili i que  va acabar sent diputat del PSC al Parlament de Catalunya entre els anys 1980 i 1984.

En relació a l'actual situació de Catalunya, Obiols ha comentat que “Hi ha una crisi terrible, hi ha un gran patiment social, hi ha una munió de casos de corrupció i d'escàndols de tota mena que desmoralitza molt, que afecta a gent que mai t'ho pensaries, i que està causant una gran desorientació amb el risc d'una fragmentació”.

El títol del llibre “El mínim que es pot dir” és una expressió habitual en les seves converses amb amics perquè parla massa però no suficient, i també ha estat un recurs estilístic al llarg de les pàgines del llibre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local