ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Crida a la participació ciutadana a la presentació del nou moviment Capgirem Sitges

Capgirem Sitges és espai de debat promogut pel Procés Constituent i la CUP que no ha de desembocar obligatòriament ni en un programa polític ni en una llista electoral

Capgirem Sitges. Crida a la participació ciutadana a la presentació del nou moviment Capgirem Sitges

Capgirem Sitges. Crida a la participació ciutadana a la presentació del nou moviment Capgirem Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Torreta va ser l'escenari ahir al mgidia de la presentació del nou moviment polític Capgirem Sitges. Amb més d'una trentena d'assistents a l'acte, es presentava en públic Capgirem Sitges: "un espai de confluència i diàleg entre partits d'esquerra, moviments socials i entitats i persones individuals que busca trencar amb l'estil polític i el model econòmic imperant a la vila fins el moment per situar Sitges en un context de democratització de la política municipal, una més gran justícia social i un clar posicionament favorable a la independència de Catalunya com a pas previ a un canvi social".

Aquest canvi es debatrà al llarg de cinc assemblees obertes i públiques que se celebraran des del mes de novembre fins el gener de l'any vinent i que tractaran sobre cinc eixos: Participació ciutadana i associacionisme; Territori, medi ambient i territorialitat: Polítiques socials: habitatge, educació, sanitat; Economia i treball; i Cultura i llengua.

Capgirem Sitges es presenta com un espai de debat des del municipalisme promogut pel Procés Constituent i la CUP que no ha de desembocar obligatòriament ni en un programa polític ni en una llista electoral per les properes eleccions municipals; sinó que vol ser "una plataforma on tots i totes les sitgetanes expressin les seves idees i voluntats per construir un Sitges millor que doni resposta a les necessitats dels seus habitants".

La presentació es va acompanyar del debat ''Quina alternativa podem construir des del municipalisme?'' amb les ponències de David Vidal, regidor de la CUP de Reus, i de Pedro Carrión, membre del Procés Constituent al Baix Llobregat.

David Vidal va centrar la seva intervenció en l'experiència viscuda a Reus on la CUP, conjuntament amb altres moviments socials i persones individuals, ha aconseguit destapar un dels casos de corrupció política més escandalosos del país. L'anomenat Cas Innova ha mogut milions d'euros des dels pressupostos municipals cap a empreses i butxaques privades amb factures falses, contractes irregulars i sous astronòmics; i tot això d'una manera totalment opaca, d'esquenes als ciutadans i amb la complicitat de tots els partits polítics municipals.

Per la seva banda, Pedro Carrión va centrar la seva intervenció en posar de relleu la importància de les eleccions municipals fent un repàs històric als grans canvis polítics i socials iniciats des dels municipis. A partir d'aquest anàlisi, el Procés Constituent ha volgut potenciar els projectes d'unitat popular arreu per impulsar espais de debat i candidatures alternatives basades en els 10 punts fundacionals de Procés, 10 punts compartits per molts i diversos moviments de l'esquerra alternativa.

La presentació va acabar amb una crida unànime a la participació ciutadana, una participació realment de base allunyada de les “polítiques de participació” que molts partits i govern locals utilitzen per reafirmar les seves decisions unilaterals: "apostem per empoderar la població, convertir-la en veritables actius polítics implicats en el dia a dia social i polític dels municipis, en aquest cas Sitges".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local