Edifici Miramar

Les platges de Sitges centren la darrera audiència publica del govern

Ajuntament i Ministeri treballen per iniciar la estabilització a la platja Sant Sebastià i Bassa Rodona

Ajuntament de Sitges. Les platges de Sitges centren la darrera audiència publica convocada per l’Ajuntament

Ajuntament de Sitges. Les platges de Sitges centren la darrera audiència publica convocada per l’Ajuntament

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'auditori de l’Edifici Miramar va acollir dijous la darrera de les audiències públiques del govern de Sitges després de la darrera protagonitzada per l’alcalde el passat mes de febrer. En aquesta ocasió el tema centrar ha estat la gestió de platges. El regidor de Turisme i Platges, Ignasi Garrigó, va anunciar la voluntat que per a la propera temporada, Sitges afegeixi a totes les certificacions de qualitat que ja té, amb la bandera blava per a les platges de Sitges.

A hores d’ara el principal objectiu de la regidoria, tal i com va reiterar Igansi Garrigó passa per aconseguir el compromís del Ministeri que, garanteixi l’estabilització definitiva de sorra en aquelles platges que en els últims anys han patit més severament els efectes de les dinàmiques del litoral i la conseqüent manca de sorra. El regidor va explicar que el treball amb el Ministeri, qui té el projecte en fase d'estudi, permetria avançar en l'estabilització de les platges que ho necessiten amb major urgència, com són Sant Sebastià i Bassa Rodona.

De cara a la propera temporada, un altre dels objectius passa per promoure els serveis, com les instal•lacions esportives, els parcs infantils, els serveis oberts tot l'any, i l'impuls a un projecte anomenat 'vies braves' per fer possible la pràctica de la natació al mar amb seguretat.

Des de la consultora amb la que treballa l’Ajuntament, Jordi Gabarró, va explicar que el sistema de gestió ambiental que porta a terme l'Ajuntament de Sitges engloba el manteniment de platges, salvament, gestió de residus, abalisament, neteja, gestió de qualitat, gestió d'oci, entre d'altres. Es tracta d’un sistema entès com a 'millora continua', va explicar Gabarró, és a dir, com un sistema que inclou els objectius i la planificació; execució de procediments; comprovació i comparació de resultats; i les actuacions correctores; i que sempre persegueix l’equilibri entre l’ús de les platges i la gestió ambiental. Aquesta gestió ha de portar a l'elaboració d'un manual de bones pràctiques en base a protocols d’actuació.

Com en totes les audiències públiques, els assistents van participar amb les seves opinions i suggeriments. Bona part de les intervencions del públic van ser sobre l’aportació extraordinària de sorra duta a terme aquest estius en tres platges de la vila, les més malmeses pels temporals.

Les queixes es van centrar en les diferències que es percebien entre la sorra existent i la sorra aportada, per la seva humitat, tacte, etc, i també per l’impacte que tenen les extraccions de sorra del fons marí. L’ajuntament va argumentar que la sorra provinent de la bocana del port d’Aiguadolç, on existeix un problema per excés, era la més propera a les platges, com ho indicaven els controls analítics efectuats en diverses fases del procés. En aquest punt, els serveis tècnics municipals van assegurar que totes les actuacions s’han realitzat sota els controls mediambientals necessaris per garantir que no és malmet l’ecosistema del fons marí. També per part del públic, i en representació dels concessionaris dels serveis de platges, el seu president, Manel Martínez va felicitar al govern per la iniciativa de l’aportació extraordinària, una acció que ha contribuït a l’activitat econòmica i l’ús de les platges.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local