Flash

L'alcalde del Vendrell adverteix al PP que no pot titllar de «terrorisme» l'atac a la seu

El ple rebutja la crema del local, que aviat serà reobert amb més mesures de seguretat

EL PUNT. ALBERT MERCADER 08-04-2003 7:31 Lectures 691

Arxivat a:

Una imatge del ple del Vendrell. Foto: Andreu Puig

Una imatge del ple del Vendrell. Foto: Andreu Puig

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va replicar ahir al ministre Josep Piqué, qui diumenge va equiparar la crema de la seu a la ciutat amb «terrorisme». Després que el ple es pronunciés contra l'atac, Jané va voler deixar clar al PP que es tracta d'un acte «vandàlic» i troba inapropiades la qualificació de Piqué. CiU i altres partits polítics han rebutjat el que han qualificat com un intent del PP de victimització i de traslladar el clima de tensió del País Basc a Catalunya. Per altra banda, a la seu del PP s'iniciaven els treballs per netejar les instal·lacions que tornaran a ser operatives «en uns dies».

El d'ahir va ser un dels plens més curts de la història del Vendrell però carregat de simbolisme. Durant la sessió, convocada per urgència i amb caràcter extraordinari, es va llegir un manifest consensuat per tots els grups municipals representats a l'Ajuntament i debatut en junta de portaveus minuts abans, en què es mostrava el rebuig unànime de l'Ajuntament a l'atac de diumenge a la seu dels populars vendrellencs. En el manifest, que va llegir l'alcalde Benet Jané es mostrava «la més profunda repulsa pels fets que van provocar l'incendi de la seu del PP del Vendrell. Fets que considerem socialment delictius i ideològicament propis d'una mentalitat totalitària i feixista». En el manifest, a més de donar suport als membres del partit popular per aquest atac, es volia deixar clar que l'incendi de la seu del PP s'havia de «desvincular de la legítima posició d'aquells que manifesten, de manera pacífica i democràtica, els seus posicionaments. Entenem que la solució dels problemes del nostre país han de buscar-se per la via del diàleg i les resolucions preses democràticament, deixant sempre de banda el recurs a la força i a la violència», deia.

D'altra banda, ahir el president comarcal del PP, Josep Àngel Pasqual, va explicar que la seu tornarà a ser operativa en uns dies un cop acabin els treballs de neteja de l'espai, que precisament van començar ahir. Pasqual deia que el primer que es farà és arreglar el sostre, canviar tot el sistema elèctric i posar noves finestres i una porta, de forma provisional, «perquè es pugui obrir de nou aviat. La propera reunió de la junta que mantindrem a la seu la farem al local mateix encara que estigui en aquestes condicions. Encara que ens pretenguin fer fora, no marxarem d'aquí», deia. Pasqual apuntava que «més endavant es reforçarà el sistema de seguretat» per evitar que hi hagi altres atacs com els de diumenge. El president comarcal deia que encara no hi ha una estimació del cost total dels danys produïts per l'incendi i tampoc si hi havia alguna pista sobre els presumptes agressors. Tot i això, fonts properes a la investigació van apuntar que podrien ser quatre els autors de l'atac i l'incendi amb tres focus diferents d'origen. La investigació del cas la porta la policia judicial del Vendrell.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No