Sessió plenària

Miquel Lara i Marijó Riba, al Sessió Plenària

La seguretat ciutadana i les millores a la policia local de Cubelles i el projecte de l'Espai Far i el patrimoni vilanoví centren el programa d'aquesta setmana

EIX. Miquel Lara i Marijó Riba, al Sessió Plenària

EIX. Miquel Lara i Marijó Riba, al Sessió Plenària

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta setmana parlem de Seguretat Ciutadana i de Cultura a Cubelles i a Vilanova i la geltrú, respectivament. Comencem per Cubelles, on l’Ajuntament s’ha adherit recentment al sistema SIPCAT, el sistema informàtic de gestió integral de les policies de Catalunya. Parlem amb el regidor de Seguretat i Governació, Miquel Lara, que ens explica els avantatges que ofereix al municipi la signatura d’aquest conveni de col.laboració amb la Generalitat. Amb Lara també parlem de quines han estat les claus de la seva regidoria aquesta mandat i quines són encara les assignatures pendents en l’àmbit de la seguretat a Cubelles.

Després en endinsem en el projecte museístic del Far amb la regidora de Cultura, Marijó Riba. Aquestes setmanes s'estan acabant de donar els últims retocs a l'Espai Far, un dels grans projectes d'aquesta legislatura, que inclourà dos espais museístics amb les col·leccions del Museu del Mar i del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, a banda de l'espai sota cobert on hi haurà el bot de salvament Víctor Rojas, i els jardins, que romandran oberts amb un pit d'informació turística i acollida als visitants. "Tot i que farem jornades de portes obertes abans, preveiem que el mes de juny pugui estar obert l'espai. Les obres són a punt de finalitzar, i el procés museístic és més llarg. Per al procés de museització hem comptat amb dues taules d'experts i ciutadans que han ajudat a crear aquest discurs del patrimoni de la ciutat lligat al mar, que fins ara mancava a la ciutat", ha explicat Riba al Sessió Plenària.

Justament lligat amb el tema del patrimoni, la regidora també ha destacat la posada en marxa de la nova web de patrimoni per part del l'Oficina de Patrimoni de la ciutat, que vol posar en valor el vast patrimoni de la ciutat, i que ha començat per algunes de les escultures i monuments més emblemàtics, els museus de la ciutat, alguns dels edificis històrics, i una representació dels personatges il·lustres. Tot plegat, un primer pas per a una eina que s'ha d'anar completant, "hi falta el patrimoni natural, el festiu,... hem de crear una taula de treball amb gent experta en patrimoni de la ciutat per anar completant la web".

Una web que es complementa amb el portal únic de col·lecció local, on es pot consultar tot el fons documental local de les dues biblioteques municipals, l'Arxiu Comarcal, i la Biblioteca Víctor Balaguer. Dues eines, diu la regidora, "molt interessants, tant per als ciutadans de Vilanova com per als visitants que tinguin curiositat per la ciutat, ja que hem millorat el servei a les persones que fan recerca i historiografia".

El programa també ha servit per parlar del Carnaval que ben aviat comença, una celebració que ha patit algunes reformulacions aquest any, i que Marijó Riba veu amb bons ulls: "la ciutat canvia, i el Carnaval s'ha d'anar adaptant a les noves realitats que tenim a la ciutat, sense perdre l'essència. Provem-ho, i després ja en parlarem. Felicita la FAC per l'esforç de recuperació de la memòria històrica en un programa escrit que ajudarà a recordar a tots plegats què estem celebrant i com ho fem".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local