ELECCIONS MUNICIPALS 2015

ERC vol que "cada euro que inverteixi l'Ajuntament de Vilafranca sigui per crear ocupació"

ERC aposta per desenvolupar l’economia social i col·laborativa per fer front a la crisi i a l’atur en el seu programa electoral

ERC. Juli Silvestre i Mònica Hill

ERC. Juli Silvestre i Mònica Hill

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

ERC aposta per desenvolupar l’economia social i col·laborativa per fer front a la crisi i a l’atur a Vilafranca del Penedès. Els republicans han presentat el seu programa econòmic amb l’objectiu que “tot euro que inverteixi l’ajuntament ha d’anar a crear ocupació” i proposen un canvi d’estratègia per capgirar la situació: "a Vilafranca hi ha 3000 persones en situació d'atur i per poder oferir-los una oportunitat de feina, és imprescindible que l'Ajuntament lideri un canvi en l'estratègia i els objectius de desenvolupament econòmic i social de la Vila, la comarca i la Vegueria, de la mà de tots els agents econòmics, comercials i socials del territori."

Mònica Hill acompanyada de Juli Silvestre han explicat el programa d’ERC sobre matèria econòmica i de creació d’ocupació. Segons Silvestre “esperar a que l'economia es recuperi i torni a oferir feina per ella mateixa, és una irrealitat i com a poc és fer esperar massa a persones i famílies que estan patint. Cal liderar el canvi”. I el canvi d’estratègia d’ERC primerament passa per entendre la creació d’ocupació com que “cada euro que inverteixi l’ajuntament ha d’anar encarat a la generació de treball” i va afegir que “cal una forma diferent de governar, més transversal més cooperativa entre tot el govern”.

Silvestre va ser vehement a l’hora d’explicar que “cal liderar la generació de nova economia productiva i col·laborativa, aprofitant els recursos i potencialitats del territori. Una nova economia del Cava, del Vi, de l'enoturisme i dels sectors econòmics que han superat la crisi, que generin més i millor ocupació i que s'integrin de forma ferma en els projectes d'inserció laboral i foment de l'autoocupació del territori”. Per ERC cal aprofitar la presencia de l’ajuntament en el conjunt d'entitats i institucions econòmiques de la Vila (ESCAVI, INNOVI, PINNAE, FPP) per definir un Pla Local i Comarcal de desenvolupament econòmic i comercial per generar nova economia i nous i millors llocs de treball. Sobre l’Escavi va afegir que “no es poden fer accions inconnexes, sinó que calen projectes globals pel sector desenvolupant tecnologia, indústria, apostant per impulsar una Fira Internacional que potenciï un comerç de qualitat en el sector, en definitiva fer de Vilafranca un referent europeu en el món del vi, però no s’aconsegueix creant accions soles sinó amb projectes complerts”.

Pla de suport a la creació d’ocupació per petites i mitjanes empreses

La majoria dels llocs de treball de Catalunya es generen en petites empreses i comerços. Així, segons ERC, cal facilitar, promoure, animar i inclús ajudar a que comencin a ampliar poc a poc el seu personal. Amb aquestes dades Silvestre apuntava que “hi ha entorn de 800 comerços a la Vila, si 1 de cada 4 s'animen a ampliar personal podem generar 200 llocs de treball”. En aquest sentit Silvestre va avançar que ERC aposta per posar en marxa, conjuntament amb la xarxa d'associacions de comerciants de la Vila, un pla de suport econòmic per l'ampliació de personal de les petites empreses i comerços de la Vila, amb l'objectiu de facilitar la formació i posterior contractació de persones en atur.

Un altre aspecte per reduir l’atur és l'autoocupació, personal i col·lectiva. En aquest sentit ERC considera que “és una bona oportunitat que cal promoure, Vilafranca ha de ser un exemple de treball conjunt en aquest àmbit, generant sinergies entre les diferents institucions públiques que treballen en aquest àmbit (CCAL, Mancomunitat Penedès Garraf, FPP,...) i el conjunt d'entitats i empreses socials que tenim al territori”. L’aposta per aquestes accions ha de permetre en paraules de Silvestre crear “un sistema exemplar que apropi recursos econòmics de la Banca Ètica i Solidària que faciliti l'inici i el creixement de noves iniciatives”, en aquesta línia Silvestre va deixar anar una altra proposta: definir un pla conjunt de suport a l'autoocupació, aportant els recursos que permetin generar un Fons econòmic social de la mà d'entitats de la Banca Ètica i Solidària de Catalunya, sobretot després de la desaparició de Caixa Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local