ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Vilafranca en Comú vol destinar l'equivalent al superàvit de l'Ajuntament al rescat social

Vilafranca en Comú considera que els 800.000 euros de saldo positiu de 2014 de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha d’invertir en mesures per intentar reduir l’atur

Vilafranca en Comú. Vilafranca en Comú vol destinar el superàvit de l’Ajuntament al rescat social

Vilafranca en Comú. Vilafranca en Comú vol destinar el superàvit de l’Ajuntament al rescat social

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca en Comú considera que l’equivalent als  800.000 euros de saldo positiu de 2014 de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha de poder invertir en mesures que permetin millorar la situació de les persones que viuen en el marge de la pobresa i a recuperar l’economia per intentar reduir l’atur. Per a Vilafranca en Comú el fet que hi hagi hagut superàvit demostra que seria possible incrementar el 50% d’algunes partides sense que això afecti greument el pressupost.

D’aquesta manera, 400.000 euros es destinarien directament a aplicar el Pla de rescat social previst en el programa de Vilafranca en Comú, que inclou ajuts en necessitats urgents com l’alimentació o els subministraments de les llars, ajuts en habitatge i en l’atenció als infants. “Aquesta inversió suposaria un increment del 50% respecte el pressupost en atenció social del 2014”, ha explicat l’alcaldable Ramon Arnabat.

Per a Arnabat, aquesta seria “una manera de gestionar eficaçment per atendre les persones en situació de vulnerabilitat”. D’altra banda, el candidat de Vilafranca en Comú ha remarcat la importància de començar a elaborar “una auditoria social per conèixer més a fons les situacions de les persones i detectar el risc d’exclusió social existent a Vilafranca”. Aquest estudi, afirma, és realitzable amb recursos propis de l’ajuntament.

Pla d’impuls econòmic i social

En aquests moments és igualment necessari l’impuls de l’activitat econòmica que permeti reactivar l’economia local, regenerar el teixit empresarial i cooperatiu i oferir ocupació de qualitat. Per això, Vilafranca en Comú vol portar a terme el Pla d’impuls econòmic i social, en el qual es destinarien els 400.000 euros més.

Es preveuen quatre línies d’actuació. La primera, promoure reduccions i desgravacions fiscals per a la creació de noves empreses i cooperatives que creïn ocupació de qualitat. A aquestes noves empreses se’ls farà un acompanyament els dos primers anys de funcionament, facilitant-los espais, formació i assessorament.

En segon lloc, molt necessari, invertir en programes de formació professional i ocupacional, orientades a sectors productius amb més opcions de sortida laboral i a incrementar les oportunitats d’inserció al treball de les persones que ara ho tenen més complicat. En aquest aspecte cal fer incidència en la gent jove i en especial als alumnes de secundària amb risc d’exclusió o fracàs escolar, ja que tenen molt poques opcions de continuar formant-se a Vilafranca després de l’escolarització obligatòria.

El Pla d’impuls econòmic i social de Vilafranca en Comú també preveu dues mesures més: crear campanyes de promoció del turisme cultural i el comerç local, que afavoreixin l’atracció de visitants, així com invertir en la rehabilitació d’edificis i equipaments municipals, sobretot per millorar-ne l’eficiència energètica.

Per a Ramon Arnabat “les propostes de rescat social i impuls de l’economia han d’anar acompanyades l’una de l’altra i poden ajudar a millorar la situació de moltes persones a Vilafranca”. Això farà que a mitjà termini la inversió en àmbits com l’ocupació de mà d'obra qualificada o l’estalvi energètic i el consum d’energies verdes es pugui recuperar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local