ELECCIONS MUNICIPALS 2015

La CUP posa l'ESCAVI com a exemple de "manca de planificació i de tarannà democràtic" del govern de Vilafranca

'Obrirem un procés participatiu entre veïns per a determinar els usos de l'equipament i que finalitzaria en un referèndum vinculant'

CUP. La CUP posa l'ESVACI com a exemple de

CUP. La CUP posa l'ESVACI com a exemple de "manca de planificació i de tarannà democràtic" del govern de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La CUP ha posat l'ESCAVI com a exemple del "model de govern sociovergent": "lluny de la promesa de l'alcalde Regull de portar la universitat a Vilafranca, aquest projecte va néixer en polèmica i forta denúncia de la CUP pel que va ser un intent de cedir la gestió d'un equipment públic a una Fundació privada (controlada pel sector privat) durant 50 anys per realitzar-se estudis elitistes i de preus prohibitius per a la gran majoria de població".

La candidatura considera que el temps els ha donat la raó: "des de la finalització de les obres han passat dos anys sense cap activitat, símptome inequívoc de les prioritats de l'actual govern que prefereix tenir un espai tancat o mig en desús abans d'atendre certes necessitats reals o demandes fetes per la població (talment com la banca fa amb els pisos buits)".

En aquest sentit, la CUP ha explicat que "l'escola ha iniciat tímidament la seva activitat, amb un mòdul de 40 hores, parcialment subvencionat, a un cost de 1.500 euros per alumne/a i amb un total de menys de 20 alumnes, per un espai de 3.200 m2". La gestió és a través d'una nova Fundació (l'anterior model va fracassar i no va ser acceptat per la Generalitat) amb una representació minoritària de l'Ajuntament (tot i que l'alcalde n'és el president) i amb una nova aportació econòmica per part d'aquest de 30.000 euros: "la principal diferència entre l'anterior proposta de Fundació i l'actual és que, ara no es realitza la cessió de l'espai i per tant, és l'Ajuntament qui assumeix els costos de manteniment. Per tant, s'incompleix reiteradament les promeses que havia fet el govern: la rehabilitació no tindrà cap cost per l'ajuntament (s'han invertit més de dos milions d'euros pblics) i el projecte serà autosuficient econòmicament (recordem que el govern va tancar l'equipament de Vilafranca Virtual per manca de recursos, segons va infromar). La formació acadèmica, per altra banda, serà exclussivament en espanyol (cal recordar en aquest sentit, que Vilafranca és la capital de la Cultura Catalana)".

La CUP lamenta que "en plena crisi econòmica l'alcalde Regull inverteix dos milions d'euros en un espai sense tenir un projecte sòlid al darrere. Lluny d'una planificació de l'espai, hem assistit al llarg de la legislatura a modificacions constants de la proposta inicial i amb un govern que ha anat improvitzant segons la marxa". I denuncia l'actitud opaca de l'alcalde en tot aquest projecte: "tant és així que, a pesar que des de la CUP i en el plenari muicipal hem requerit des de fa mesos documentació referent al projecte (per exempe els actuals estatuts de la Fundació), aquest no se'ns ha fet arribar. Entenem que Vilafranca es mereix un ajuntament transparent i que informi de les seves accions al conjunt de la població". Des de la CUP han demenat una audiència pública i un referèndum per determinar l'ús d'aquest equipament públic.

En aquest sentit, la CUP de Vilafranca assegura que defensa "una nova forma de governar, sense pedaços o improvitzacions, transparent en la seva actuació (informar plenament a la població dels projectes d'inversió pública), treballant des del sentir col·lectiu (participació ciutadana davant d'un model personalista i unilateral), que treballi en primer terme per les persones, per les necessitats dels barris i de la Vila, per la defensa de l'ensenyament públic, de qualitat i en català". Així, en el cas de governar "obrirem un procés participatiu entre veïns per a determinar els usos de l'equipament  i que finalitzaria en un referèndum vinculant (donant així compliment al ROM vigent). Perquè també defensem el dret a decidir de la població en la gestió municipal".

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local