Investidura

Regull és investit alcalde i diu que "sostre, aliments i formació" marquen el seu full de ruta

Marcel Martínez (CUP): 's'ha fet un pacte per no haver de debatre, però si hi ha diàleg ens hi trobareu'

Roger Vives Vilafranca del Penedès 13-06-2015 14:52 Lectures 2328
Roger Vives. Pere Regull és investit alcalde de Vilafranca del Penedès

Roger Vives. Pere Regull és investit alcalde de Vilafranca del Penedès

Pere Regull (CiU) ja és oficialment alcalde de Vilafranca pels propers quatre anys, després d'obtenir majoria absoluta en la votació d'investidura d'aquest matí. El líder convergent, com era previst, ha obtingut el suport del seu partit (vuit representants) i dels quatre regidors del PSC amb qui ha establert un pacte de govern.

D'aquesta manera, Regull té per endavant quatre anys més d'alcaldia que li han de permetre completar una dècada sencera al capdavant del consistori vilafranquí després d'assolir l'alcaldia el 2009. Tal i com ha passat en els darrers dos anys, serà de la mà del PSC.

En una sala de plens plena de gom a gom, Regull ha subratllat que l'objectiu pel proper mandat "és el benestar social, la promoció de la ciutat i la transparència, el diàleg i la participació". Seguint en aquesta línia, ha detallat que "sostre, aliments i formació" són la nostra guia a seguir.

El batlle convergent també ha matisat que "hem de ser un govern potent però no prepotent, l'oposició ha de fiscalitzar i proposar" i ha conclòs assegurant que "hem de ser dignes de Vilafranca i de la nostra nació".

Francisco Romero ha justificat que el pacte "prové de la cultura de l'acord i diàleg que s'imposa a nivell municipal de Vilafranca des del 1979" i ha encoratjat a "treballar pensant en la gent de Vilafranca", alhora que ha afirmat que "no hi ha més motiu d'orgull que ser regidor del lloc on has nascut i hi has viscut tota la vida".

El nou ple té la particularitat que tres dels quatre portaveus dels grups de l'oposició debuten en el càrrec: Marcel Martínez (CUP), Mònica Hill (ERC) i Ramon Arnabat (VeC). Tots ells han debutat com a portaveus de les seves formacions.

Martínez ha lamentat que "s'ha fet un pacte per no haver de debatre, però si hi ha diàleg ens hi trobareu". El líder de la CUP també ha assegurat que "és un pacte antinatura fet per la vella política que malda per sobreviure", alhora que ha reclamat "una Vilafranca que no estigui enfocada als turistes, sinó que es dediqui a resoldre els problemes propis existents".

Hill ha manifestat "la necessitat de que no hi hagi una Vilafranca de dues velocitats, dels que poden viure dignament i dels que no"; i també ha recordat que "els dos partits de govern han perdut suports en les darreres eleccions".

Arnabat ha assegurat que "treballarem per tirar endavant les propostes del nostre programa des de l'oposició, apostant per la cohesió social", després de començar el parlament lamentant l'actual sistema electoral esperant que en les properes eleccions n'hi hagi un de "més democràtic".

Pere Regull és investit alcalde de Vilafranca del Penedès Els regidors del nou Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No