PLE MUNICIPAL

El govern de Sitges vol un ajuntament "obert i transparent, a l’alçada d’altres administracions"

El ple va aprovar el cartipàs municipal i la creació de les comissions d’estudi del reglament del Consell de Joves i de la revisió del Pla d’Usos del Casc Antic

Ple municipal a Sitges. Ajuntament de Sitges

Ple municipal a Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple Municipal ha donat compte, dilluns, de la nova organització municipal que passa de 17 departaments als 12 actuals, una estructura que s'agrupa en dues grans àrees; l'Àrea de Presidència i Serveis a les Persones i l'Àrea de Promoció i Territori. La nova organització, que és de fet provisional fins que s’aprovi novament després de l’estiu, preveu dotar-se de la figura d'un gerent municipal i de responsables d’àrea. D'aquesta manera, el Govern vol afrontar els reptes de la modernització de l'ajuntament, com la millora en l'eficiència dels processos, els avenços en matèria d'administració electrònica i la relació amb els ciutadans. Segons el regidor d’Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné, es persegueix un ajuntament “obert i transparent, a l’alçada d’altres administracions”.

També en matèria d’organització de l’Ajuntament, la sessió va aprovar el nomenament de representants als òrgans col·legiats externs, en comissions informatives permanents i en els consells municipals. Per a l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, a partir d’aquests nomenaments es dóna la circumstància que “per primera vegada els regidors de l’oposició tindran representació en alguns organismes que fins ara no tenia”, una decisió en la línia d’aprofundir en un principi democràtic com és de la representativitat.

D’altra banda, el Ple va aprovar la creació de dues comissions d'estudi. Per una banda, es crea una comissió per a l'elaboració del reglament del Consell de Joves de Sitges, integrat en el Pla de Local de Joventut, pel qual s'han de regir les normes de participació dels joves. D’altra banda, es crea una comissió per a la revisió del Pla de millora urbana d'integració d'usos en el Casc Antic de Sitges, per adequar-la a la nova realitat. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, “la situació socioeconòmica del 2008 ja no és la mateixa al Casc Antic. Es necessari fer una reordenació del pla, convidant a experts i agents socials”.

En l’apartat d’inversions, l'Alcalde va donar compte sobre l'estat d'execució de les propostes resultants del Pressupost Participatiu 2015. D'entre els projectes més votats, Forns va explicar que, en el cas dels treballs al camp de rugbi, aquests estan avançats i es troben substituint els mòduls. En canvi, al Camp d'Aiguadolç, l'ajuntament es troba realitzant una oferta a l'ajuntament que consistiria en portar a terme un projecte més ampli. L'Alcalde va explicar també que l'adequació de la Masia de Can Pere Mestres per convertir-lo en alberg per a persones "sense sostre" s'està plantejant la posada en marxa d'un programa social que acompanyi al futur centre.

La sessió va donar compte del Pla de Desenvolupament Econòmic i Social del Garraf 2014-2020, un pla que contempla un anàlisi territorial a deu anys vista, i que entre altres dibuixa la integració de les urbanitzacions, els camins comarcals o el transport públic, a més d'incorporar una visió sobre com planejar les inversions.

En matèria de Cultura, el Ple va acceptar la cessió per part de la Diputació de Barcelona del mobiliari de Can Falç, provinent de qui era la seva propietària, Josefina Dalmau. El llegat que es composa d'obres d'art, mobles, llibres i objectes decoratius.

La sessió va aprovar per unanimitat i d’urgència una modificació de crèdit extraordinari per fer front a una decisió judicial. L’ajuntament haurà d’indemnitzar amb 2,7 milions d'euros, inclosos els interessos, a un particular com a resultat de la sentència del Tribunal Suprem de 10 de juliol d'aquest any. Els fets es remunten a l'any 2004, quan l'ajuntament va adoptar la forma de cessió gratuïta d'uns terrenys per al desenvolupament d’un projecte urbà. El tribunal dóna la raó al propietari, qui defensa que la forma adequada hauria d'haver estat l'expropiació.

En l'apartat de mocions, va prosperar la moció presentada pels grups de CiU, ERC, SeP (PSC-ICV), NH, SGI i PP relativa al pas inferior sota la via  del ferrocarril a l'estació de Renfe de Sitges, per la qual l'ajuntament manifesta el seu desacord pel tancament que farà Renfe del pas soterrat a partir de l’1 d’agost de 2015 cada vegada que es produeixi un acte vandàlic, així com la decisió de deixar sense funcionament les targetes que permeten el pas entre la Plaça d’Eduard Maristany i l’Avinguda de les Flors pel pas inferior sota la via. Paral·lelament, la moció exigeix a Renfe un pla de millores i inversions en aquesta línia de rodalies que solucioni el volum de col·lapses, avaries, incidències i retards. També va prosperar la moció de petició d'arxiu del cas Expert, presentada per la CUP.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local