El bus urbà i l'abocament d'aigües reuneixen govern i oposició a Cubelles. Ajuntament de Cubelles
Redacció |
Cubelles
01-12-2015 10:54
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Representants de tots els grups municipals amb presència a l’Ajuntament de Cubelles s’han reunit per tractar dues demandes d’interès ciutadà. Primerament, la petició d’una ampliació de les freqüències de pas del bus urbà i, de l’altra, l’eradicació de l’abocament d’aigües fecals a la desembocadura de la riera del riu Foix. La transcendència dels temes a tractar va portar el Govern a convidar tots els grups de l’oposició a la darrera reunió informativa convocada el dijous 26 de novembre.
Malgrat no adoptar cap decisió definitiva atès que es tractava d’una primera presa de contacte de caire més analític, tots els regidors, amb l’assessorament dels tècnics municipals, van poder plantejar les seves propostes i aportacions.
Pel que fa al servei de bus urbà, el Govern va explicar que es tractava d’un contracte signat el mandat passat per un cost de 89.000 euros i un concessió d’explotació de 15 anys, de manera que una ampliació de les freqüències de pas podria implicar un increment d’uns 21.000 euros del servei. A banda, caldria estudiar la viabilitat jurídica de la modificació del contracte existent donat que el plec de condicions no permet aquesta opció. El regidor Daniel Pérez (Guanyem) va comminar a trobar fórmules imaginatives per obtenir més ingressos mentre que José Ramón Palomo (PP) va plantejar dubtes sobre l’impacte en el conjunt de la població davant l’increment que suposa el cost del servei i la cinquantena d’usuaris que l’utilitzen actualment.
Pel que fa a l’abocament d’aigües fecals a la desembocadura del riu quan hi ha pluges intenses, el govern va detallar que l’ACA no té pressupost fins al 2018 per dur a terme les inversions a què es va comprometre i que el Pla Director de millores de clavegueram i d’inundacions elaborat per SOREA preveu una inversió de 30 MEUR. Així mateix, els tècnics municipals van expressar que un 64% de la xarxa de clavegueram a Cubelles és unitària, el que suposa uns 51 quilòmetres en total de canonades on no se separen les aigües pluvials de les fecals. El regidor José Manuel Écija (PSC) va manifestar la necessitat de revisar el Pla Director atès que es va redactar quatre anys enrere. La regidora Anna Martínez (Cubellencs) va plantejar la possibilitat de no pagar directament el cànon de l’ACA a l’organisme públic i fer, per contra, una consignació judicial tal com, va afirmar, ja fan altres institucions com ajuntaments i algun consell comarcal, sense precisar en el moment de la reunió quins. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Macià, va afegir, però, que, per poder consignar una taxa en un compte judicial, primer s’ha de presentar una demanda als jutjats.
Finalment, els tècnics municipals van remarcar que l’abocament recau en un espai natural protegit en el qual l’Ajuntament no té cap poder de decisió ni competència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!