JORNADA ELECTORAL

El PP guanyaria les eleccions amb 114-118 escons, seguit de PSOE (81-85), Podem (76-80) i C's (47-50), segons TV3

A Catalunya, la mostra dóna guanyador a En Comú Podem (12-13), seguit d'ERC (9-11), C's (7-8), PSC (7-8), Democràcia i Llibertat (6-7) , el PP (5-6) i Unió es queda fora

Tres dones davant les paperetes en un col·legi electoral de Girona, aquest matí. ACN

Tres dones davant les paperetes en un col·legi electoral de Girona, aquest matí. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El PP guanyaria les eleccions d'aquest 20 de desembre al Congrés dels Diputats amb 114-118 escons, seguit de PSOE (81-85), que finalment es mantindria com a segona força (81-85), mentre que Podem i Ciutadans irrompen amb 76-80 i 47-50, respectivament, segons el sondeig de TV3. Pel que fa a Catalunya, el vencedor dels comicis seria En Comú Podem, amb 12-13 diputats, seguit d'ERC, que escala fins al segon lloc, amb 9-11 representants. En tercer lloc, se situaria Ciutadans, amb 7-8 escons, els mateixos que el PSC. Democràcia i Llibertat se situaria en quart lloc amb 6-7 representants i en cinquè i últim lloc el PP, amb 5-6 diputats. Unió, per la seva banda, es quedaria fora.

Pel que fa les altres forces polítiques representades al Congrés, segons el sondeig, el PNB aconseguiria entre 4 i 5 representants, seguit de Bildu, que en tindria entre 3 i 4, igual que Izquierda Unida. Per últim Coalición Canaria i Geroa Bai estarien entre un diputat i fora de la cambra.

En les eleccions d'aquest diumenge, s'escollien 350 diputats al Congrés, dels quals 47 corresponen a Catalunya.

En els darrers comicis, al 2011, el PP va obtenir 186 diputats a tot l'Estat, que li van donar la majoria absoluta al Congrés, seguit del PSOE, amb 110, després de perdre una seixantena de diputats respecte el 2008. CiU, aleshores, es va situar com a tercera força, amb 16, seguit d'Izquierda Unida, que en va sumar 11, amb 7, UpyD i PNB, amb 5, ERC, amb 3, BNG, amb 22; Coalición Canaria, amb 2 i Compromís, FAC i Geroa Bai, amb 1.


En Comú Podem guanya a la demarcació de Barcelona i Tarragona i ERC a les comarques de Girona i Lleida

Per demarcacions, En Comú Podem guanyaria a Barcelona, amb 9 escons, seguit del PSC, que n'obtindria entre 5 i 6; i Ciutadans i ERC, que tindrien 5 representants. El PP aconseguiria entre 3 i 4 representants, superant Democràcia i Llibertat, que amb 3 representants, se situaria com a sisena i última força. Unió i UPyD es quedarien sense representació. A les comarques de Barcelona, s'escullen 31 diputats en total,

A les comarques de Tarragona, on s'elegeixen 6 representants, guanyaria En Comú Podem, amb 1-2 representants; igual que ERC, que se situaria segona amb la mateixa representació. Per la seva banda, Ciutadans, PP i PSC aconseguirien 1 representant cadascú, mentre que Democràcia i Llibertat estaria entre quedar-se fora del Congrés i un diputat. Unió tampoc obtindria representació, segons TV3.

Pel que fa a la demarcació de Girona, on s'escullen sis escons, guanyaria les eleccions ERC, amb 2 diputats, seguit de Democràcia Llibertat, que en tindrien entre 1 i 2, En Comú Podem aconseguiria 1 escó i Ciutadans i PSC estarien entre 0 i 1. El PP i Unió també es quedarien sense representació per Girona.

Per últim, a les comarques de Lleida, ERC guanyaria les eleccions, amb 1-2 representants, seguit de Democràcia i Llibertat, que n'aconseguiria 1, En Comú Podem seria la tercera força, també amb 1 escó, mentre que PP, PSC i C's estarien entre quedar-se fora i obtenir un representant. En total, s'escullen quatre representants en aquesta demarcació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local