Ple municipal

El ple d’Olèrdola aprova de manera definitiva les ordenances fiscals pel 2016

De les al·legacions presentades, s’accepta una que facilita l’accés a bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses

Redacció Olèrdola 22-12-2015 22:29 Lectures 1224
El ple d’Olèrdola aprova de manera definitiva les ordenances fiscals pel 2016. Ajuntament de Vilanova

El ple d’Olèrdola aprova de manera definitiva les ordenances fiscals pel 2016. Ajuntament de Vilanova

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dilluns a la nit,  l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de forma definitiva les ordenances fiscals pel 2016. L’acord es prenia amb els vots a favor d’ApO i els vots en contra d’ERC i CiU, després de desestimar-se 5 de les 6 al.legacions presentades durant el període en què ha estat a exposició pública  l’aprovació provisional de les ordenances.

De les cinc al.legacions proposades per ERC cap ha estat acceptada. Nomé ha prosperat i s’ha incorporat en l’aprovació definitiva una de presentada per una família de Sant Miquel que demanava que s’eliminés el límit de 42.000 euros o s’actualitzés al valor de mercat el valor cadastral necessari per accedir a una bonificació de l’IBI del 50% en cas de ser família nombrosa.

Per rebutjar la majoria de propostes d’ERC   s’exposava que la llei impedia acceptar al.legacions a articles d’ordenances que no havien estat modificats. Una de les al.legacions , relativa a augmentar bonificacions per a pensionistes, jubilats i a aturats de més de 55 anys, va permetre que aquest apartat de les ordenances  es corregís i s’acabés suprimint perquè no correspon a una de les bonificacions que per llei podria fer l’ajuntament. Una altra de les al.legacions proposava  la gratuïtat de la teleassistència. En nom del govern, Xavier Serramià explicava que el seu cost actual és simbòlic, d’entre 1 a 5€, i considerava que era just que vagi en funció de la renda.

En el cas de CiU es defensava que en la bonificació de l’IBI a famílies nombroses  calia posar algun límit més elevat que el que hi havia fins ara, però no pas no fixar-ne cap . Josep Sánchez, portaveu del grup de CiU, feia notar que si no s’acceptaven al·legacions era perquè l’ordenança  que es volia canviar no s’havia modificat . Per això entenia que, si no s’havia manifestat en contra dels seus continguts, aquestes al·legacions el govern havia de recollir-les i  tenir-les en compte per l’any que ve.

La portaveu del grup municipal d’ERC,  Fina Mascaró, assenyalava  que  la bonificació que proposaven en el cas de la taxa d’escombreries la va fer una veïna l’any passat i l’anterior alcalde es va comprometre  a recollir-la.

El ple va finalitzar amb la intervenció de l’alcalde, Lucas Ramírez, desitjant a tothom bones festes de Nadal.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No