Ordenances i taxes

El ple de Sitges aprova definitivament les Ordenances Fiscals

L’aprovació de la plantilla de personal de l’Ajuntament no va prosperar, el que va provocar que no es produís el debat ni la votació sobre el Pressupost 2016, que entrava per via d’urgència

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple ordinari del mes de desembre ha aprovat definitivament les Ordenances Fiscals que regulen els tributs municipals i els preus públics amb els vots a favor del Govern, Nou Horitzó, Sitges Grup Independent i el Partit Popular; els vots en contra de Sitges en Positiu i de la Cup, i l’abstenció de Ciutadan’s. El regidor d’Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné, va agrair la participació i el debat amb la resta de grups del plenari. Segons Moliné redueixen l’impacte fiscal i “són millors que les aprovades l’any anterior, baixem els impostos directes que afecten a la ciutadania i al comerç, el que ajudarà a la reactivació econòmica i al teixit empresarial de Sitges”. També es va aprovar el compte general de l’Ajuntament de Sitges del 2014, amb el resultat del qual es preveu “afrontar un any amb millors garanties socials i inversions sostenibles”. Els comptes s’han tancat amb un romanent de 9 milions d’euros i, segons va confirmar Moliné, la salut econòmica de l’Ajuntament ha millorat molt després que en menys de 5 anys s’hagi reduït el deute en 26 milions d’euros.

La sessió va aprovar el nou Protocol de Carnaval, que adapta el document a les noves realitats de la festa. Ara, el President té la potestat d’incloure a la Comissió, amb el consens de la Regidoria de Tradicions i Festes, quatre vocals amb veu i vot per davant dels dos actuals. El Protocol modifica la representativitat de les entitats i la manera de triar la colla que organitzarà els personatges del Carnestoltes i la Reina, que a partir d’ara se seleccionarà amb un jurat que estarà format per la Regidoria, el president de la Comissió, un membre de cada entitat i tres persones del món de l’espectacle per ajudar a triar el millor projecte. Segons la regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau, “això es fa per donar-li més imparcialitat i credibilitat a la decisió”. El nou document introdueix nous conceptes en matèria de seguretat i estableix alguns actes com l’Arribo, el Predicot, el Ban o el testament, i adapta actes ja consolidats com la cursa de llits o l’arribada de la Quaresma.

A proposta de la Regidoria de Tradicions i Festes es va aprovar també els membres que han de formar part del Consell del Patrimoni Festiu de Festa Major. El Consell estarà format per Francesc Rosell, Miquel Marzal, Sebastià Giménez, Josep Casanova i Laura Martínez, triats per les colles de Festa Major; Esteve Ferrer, proposat com a representant de la Parròquia; Aroa Llorens com a expresidenta de la Comissió i Cisco Arbonés com a president actual de la Comissió, i Lolín Rocha, Joan Yll, Jordi Milà i Joan Duran, proposats com a persones estudioses de la Festa Major. A més, l’òrgan incorpora un representant no vinculat directament amb la celebració, amb coneixements de folklore i en especial del model Festiu del Penedès i Camp de Tarragona. En aquest cas serà Joan Cuscó, vinculat a la Festa Major de Vilafranca del Penedès. El punt es va aprovar amb la unanimitat del plenari qui també va coincidir en la modificació de la Comissió de la Festa del Corpus de Sitges que canvia de vocal, de Pilar Mena a Anna Garriga.

També per la unanimitat del Ple es va aprovar l’aplicació del Real Decreto Lei 1072015, pel qual els treballadors públics recuperen dies de permís, de 5 a 6; dos dies per antiguitat a partir del sisè trienni, i dies addicionals de vacances segons l’antiguitat. El decret ha permès també que, des de la seva aprovació l’11 de setembre, els treballadors de l’administració recuperin el 26’23% de la paga extraordinària sostreta el 2012. Segons el regidor de Recursos Humans, Eduard Carrillo, “és voluntat d’aquest govern millorar i afavorir les condicions laborals dels treballadors de la casa”.

En l’Àrea de Promoció i Territori va prosperar l’aprovació de la recuperació de l’antic establiment situat al costat de la benzinera de El Molino, per al seu ús en l’àmbit de la restauració, així com la reordenació de la peça situada entre l’antic Aquàtic i la carretera.


Aprovació de la valoració de llocs i de la relació de treball dels empleats públics

El govern ha presentat al Ple l’aprovació de la Plantilla de Personal de l’Ajuntament de Sitges per a l’any 2016. El punt no va prosperar, ja que la votació positiva del Govern es va veure contrarestada pels vots en contra de la resta de formacions a excepció de l’abstenció dels tres regidors de Ciutadan’s.

Aquest fet no va permetre que el Pressupost 2016, que entrava per via d’urgència, es portés a aprovació perquè no quedava aprovada la plantilla municipal i, per tant, no es podia tirar endavant el Pressupost amb el Capítol I, un dels de major despesa que es destina al personal.

Vinyet Lluís, de Sitges Grup Independent, i Ferran Ignasi Llombart, del Partit Popular, van demanar que es repetís la votació de la plantilla per modificar el seu vot perquè l’anterior, segons les formacions i el mateix Alcalde, va ser fruit d’un error en l’ordre dels punts del Ple. Segons va explicar el secretari municipal, Joaquim Vidal, la repetició de la votació només es podia donar si tot el plenari hi estava d’acord. Ciutadan’s, Nou Horitzó i Sitges en Positiu es van negar i l’Alcalde va aturar el Ple per reunir-se amb els portaveus de les diferents formacions.

Finalment van acordar la realització d’un ple extraordinari d’urgència, el dimarts 22, a les 20 hores, que inclourà com a punts l’aprovació de la valoració de llocs de treball, la plantilla municipal i el Pressupost 2016.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local