Nou govern

El vilanoví Bernat Valls, nou director general d'Acció Cívica de la Generalitat

El Govern també nomena Oriol Amorós secretari d'Igualtat i Ricard Calvo director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern ha nomenat Oriol Amorós secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania; Ricard Calvo director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència; el vilanoví Bernat Valls director general d'Acció Cívica i Comunitària; Mireia Mata directora general d'Igualtat; Josep Vidal director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa; i Mercè Antonia directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Són els nomenaments del Govern pel càrrecs del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, va néixer a Barcelona l'any 1964. És graduat social per la Universitat de Barcelona (UB), postgraduat de direcció del desenvolupament econòmic local per la Universitat Pompeu Fabra (UPF)i postgraduat de direcció i gestió de fires per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Compta amb formació continuada en matèria de gestió pública i desenvolupament local. Diputat al Parlament de Catalunya durant la VIII legislatura i membre, entre d'altres, de les comissions de Benestar i Immigració, i de Cooperació i Solidaritat. Ha estat membre del Consell Econòmic i Social del Garraf i de la Junta Directiva i Consell Assessor del Centre de Formació Ocupacional La Paperera de Vilanova i la Geltrú.

Entre l'any 1999 i 2004 també va ser regidor i president de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Ha treballat com a tècnic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona (2013-2016) i ha estat cap de l'Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona (2007-2013). També ha estat cap de Relacions Institucionals del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya (2004-2006) i director de l'Agència de Promoció del Comerç del COPCA (2006-2007).

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va ser secretari per a la Immigració entre el 2006 i el 2010. Durant aquesta etapa va impulsar el Pacte Nacional per a la Immigració i la Llei d'acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya. En aquesta època va participar en la negociació de la transferència a la Generalitat de Catalunya de les autoritzacions de permisos de treball.

Nascut l'any 1970, Amorós és enginyer tècnic agrícola per l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona de la UPC. Ha cursat els estudis d'Enginyeria Agrònoma a la Universitat de Lleida (UdL). És postgraduat en Economia Agrària i Unió Europea (UdL) i en Funció Gerencial a les administracions públiques per ESADE. Ha treballat al Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles, com a professor a l'ensenyament públic secundari, ha estat adjunt a la presidència del Parc Zoològic de Barcelona (2000-2003) i diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2006 i de 2010 al 2016, on ha exercit de membre, portaveu i secretari en diverses comissions com la d'Immigració, la d'investigació sobre l'esfondrament del túnel del Carmel, la d'estudi de la Reforma Horària o la d'Empresa i Ocupació. També ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC.

El director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ricard Calvo, va néixer a Girona l'any 1970. És llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i postgraduat en Direcció i Gestió d'ONG a ESADE. També té estudis en Mestratge en Teràpia Familiar Sistèmica (UAB); Mestratge en Direcció i Administració Pública (ESADE); i Mestratge internacional en Lideratge i Coaching Organitzatiu (EADA), així com el Diploma d'Estudis Avançats (UdG). També ha realitzat el Programa de Doctorat en Psicologia de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona i el Programa de Doctorat en Psiquiatria i Psicologia Mèdica (UAB). Actualment era director adjunt de la Fundació Acció Social Infància (2010- 2016). Ha estat gerent de la Fundació RESILIS (2007-2010) i gerent de la Fundació Plataforma Educativa (2004-2007). Ha estat director del CRAE Sant Daniel (1996-1998) i psicòleg i coordinador de l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Baix Empordà (1998-2002).

També ha treballat com a terapeuta familiar i educador per a diverses organitzacions. Ha participat com a ponent a diferents congressos nacionals i internacionals sempre relacionats amb la direcció i gestió d'organitzacions i serveis vinculats a intervenció familiar, atenció a adolescents o la protecció a la infància. Ha estat autor i ha col·laborat en diversos estudis relacionats amb aquests àmbits. Ha exercit de professor del Postgrau en Direcció i Gestió de Mercats municipals (UB/IL3) i del Postgrau d’Espai Urbà (UOC/UAB). És afiliat a la UGT i va ser membre de la Comissió Social del F.C. Barcelona (2004-2007).

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, va néixer a Portbou l'any 1967. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i postgraduada en Gestió Cultural per la Universitat Ramon Llull (URL). També ha cursat un Màster en Alta Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i és membre del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

En l'àmbit de l'Administració pública ha estat coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut, responsable de l'Escola d'Administració Pública a Girona, directora dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques a Girona i és membre del cos superior de la Generalitat de Catalunya. Entre els anys 2007 i 2015 ha estat regidora de l'Ajuntament de Figueres i consellera comarcal de l'Alt Empordà els anys 2011 i 2012.

El director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, va néixer a Sant Gregori el 1973. És diplomat en Ciències de l'Educació, ha cursat un màster en Economia Social (UB), un Màster en Recerca en Educació, Especialitat Desigualtats, Investigació i Acció Educativa (UAB) i un màster en Administració Pública (ESADE - URL), així com un postgrau en Direcció d'Empreses Cooperatives (ESADE). Ha estat gerent de la Fundació ASTRES i del Consorci Sant Gregori i director de Plataforma Educativa. Ha treballat d'educador social i com a coordinador pedagògic.

En l’àmbit del Tercer Sector Social català ha format part de la junta de DINCAT (Federació d'organitzacions d'atenció a la discapacitat intel·lectual de Catalunya), ha estat vicepresident d'Innovació i Internacional d'ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social), ha estat membre de la Junta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, ha estat coordinador del Grup d'Economia Social de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i representant d'ECAS i la Taula del Tercer Sector Social en diferents organitzacions europees, com ara ESAN - European Social Action Network i EUCLID - Social Enterprise Network. També ha estat regidor de Sant Gregori (2003 - 2015), conseller del Consell Comarcal del Gironès (2003 - 2009).

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Antònia Garau, va néixer l’any 1959 a Palma. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de les Illes Balears. Ha cursat un postgrau en Serveis d'Orientació a la UB i Direcció de Màrqueting a EADA. Des de 1989 dirigeix Sèpal SL (Serveis de Psicologia Aplicada i de Laboratori), que ofereix serveis a les empreses en les àrees d'avaluació i de selecció de personal, avaluació psicopedagògica i estudis.

Entre 2005 i 2014 ha estat consellera del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), on ha estat ponent de l'informe sobre l'Emprenedoria i ha format part de grups de treball que han abordat qüestions com les condicions laborals de la joventut a Catalunya, la metodologia d'avaluació de la formació professional, el risc de fracàs escolar o la relació entre l'oferta de formació i necessitats de demanda empresarial, entre d'altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local