Ple municipal

L’equip de govern de Vilafranca rebutja donar suport als encausats pels fets del Parlament

Durant la sessió plenària es van aprovar tres mocions més, totes amb suport de tots els grups a excepció del PP

Ple municipal de Vilafranca. Roger Vives

Ple municipal de Vilafranca. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La discussió sobre una moció de suport als condemnats per l’acció “Aturem el Parlament” del juny del 2011 ha estat l’únic punt de clara discòrdia en un ple ordinari plàcid de l’Ajuntament de Vilafranca, celebrat aquest dimarts al vespre i en què la majoria de temes tractats anaven més enllà dels estrictament locals.

La moció en qüestió, presentada per la CUP i recolzada per ERC i VeC, ha trobat el rebuig frontal de l’equip de govern sociovergent que, juntament amb l’oposició del PP, ha impedit que el text prosperés.

Per part cupaire, Marcel Martínez ha assegurat que “el Tribunal Suprem extreu conclusions que semblen escrites abans de redactar la sentència, no hi va haver accions violentes i es fa pagar a vuit persones una conducta col·lectiva”, tot afegint que “sobta que només els diputats de CiU diguin haver estat agredits”. Martínez també ha recordat que “el propi Parlament ja no forma part de l’acusació d’una sentència del tot desproporcionada”.

Des de VeC, Ramon Arnabat ha expressat que “la decisió del Tribunal Suprem sembla més del franquisme que no pas de la democràcia”, mentre que Pere Sàbat, d’ERC, matisava que “cal rebutjar també la violència policial i judicial”.

En la seva rèplica, l’alcalde Pere Regull, que era diputat convergent quan van succeir els fets, ha afirmat que aquell dia “es va viure violència, no exagero gens, els que vam intentar entrar vam haver sortir corrents enmig d’una sensació de linxament”. El batlle vilafranquí també ha al·legat que “si qui hagués fet aquesta acció fos un grup d’ultradretà ara no estaríem debatent-ho”. En una similar, el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz ha manifestat que “entenem que són agressions pures i dures, els diputats es van trobar en una situació d'indefensió absoluta. És una agressió a la democràcia”.

Per part del PP, Josep Ramon ha justificat el seu ‘no’ en considerar els fets com “un intent de coaccionar les decisions del Parlament”.

Durant la sessió plenària es van aprovar tres mocions més, totes amb suport de tots els grups a excepció del PP.

Concretament, s’ha mostrat el rebuig al Pla Hidrològic de l’Ebre; també envers a l’anomenada “Llei mordassa”; i s’ha donat suport a la Llei Catalana per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homfòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En aquest darrer punt, la portaveu d’ERC Mònica Hill ha fet entrega d’una bandera gai a l’alcalde Regull “perquè la pugui col·locar al vestíbul el proper 28 de juny”, dia internacional de l’orgull gai, “ja que l’any passat no hi era i ens van comunicar que era perquè no la tenien”.

Per altra banda, la sessió plenària d’aquest dimarts també ha propiciat l’estrena com a secretari d’Eduard Marcó.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local