Ple municipal

Controvèrsia pels horaris d'obertura dels locals de restauració de Sant Sadurní

El ple municipal centre el debat en la decisió de l'Ajuntament d'impedir que els locals de restauració puguin obrir abans de la 6 del matí

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 24-02-2016 14:46 Lectures 1156
Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

El ple municipal de febrer de Sant Sadurní d´Anoia va centrar una part destacable del debat en la controvèrsia que s´ha creat en els últims dos mesos al municipi arran de la decisió de l´Ajuntament d´impedir que els locals de restauració puguin obrir abans de la 6 de la matinada. El grup municipal de PSC va presentar una moció en la que es demanava que aquesta mesura es deixi d´aplicar perque molts treballadors que inicien el torn de matí a les 6 ja no poden anar a esmorzar i, a més, diversos negocis estan patint pèrdues econòmiques per aquseta circumstància.

Des de l´equip de govern es va insistir en que l´únic que s´ha fet és complir la normativa legal vigent que marca la Generalitat i que prohibeix obrir abans de les 6 del matí i atendre, a més, les queixes presentades per diversos veïns al respecte del soroll que es generava en diferents zones del poble. En aquest sentit, el regidor de Governació, Xavier Rojo, va explicar que “hem tingut fins a 26 denúncies” i va insistir en que “l´única cosa que hem fet és aplicar l´ordenança municipal.”.

Davant la polèmica creada, en la que s´han presentat fins a 1.200 sigantures de ciutadans demanant que es torni a la situació anterior en la que es permetia l´obertura dels locals a les 5 de la matinada, el regidor Xavier Rojo va explicar que “ja hem enviat un informe a la Generalitat donant una visió positiva d´aquesta possibilitat i ara ha de ser la Generalitat la que ens ha de contestar i ens ha de permetre modificar els horaris perque és la institució que té les competències en aquest tema. Estem esperant la seva resposta al nostre informe”.

La moció presentada pel PSC no es va aprovar perque CiU i ERC hi van votar en contra al.legant que l´equip de govern ja està treballant per a solucionar la qüestió. Des de les files socialistes, la seva portaveu, Sussana Mérida, va assenyalar que “creiem que l´equip de govern no està aplicant la celeritat que el tema mereix. Hi ha propietaris que estan patint i necessiten solucions ràpides”.

La sessió plenària també va servir per a aprovar les taxes del Casal d´Estiu d´enguany i de les activitats de l´anomenat “Fes Estiu”, un programa pensat per a joves d´entre 13 i 18 anys. Els preus es mantenen estables en relació al 2015, una mesura que ja es va aplicar en el conjunt de les ordenances fiscals aprovades a finals de l´any passat. Al respecte del “Fes Estiu”, els diferents grups es van mostrar favorables a la iniciativa, però van demanar més concreció en relació a les activiats i els preus.

Per altra banda, hi va haver unanimitat en l´aprovació del suport de l´Ajuntament a la declaració de Sant Sadurní sobre creixement sostenible i lluita contra el canvi climàtic. La declaració va sorgir després de l´assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que es va dur a terme a Sant Sadurní el passat dia 8.
 


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No