Ple municipal

El ple Sitges se suma a la política de turisme responsable

El municipi haurà d’assolir 40 objectius per dibuixar les línies que garanteixin l’equilibri entre turistes i residents

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de la signatura de la carta de compromís, el passat 18 de gener, aquest dilluns, el Ple ha tirat endavant la política de turisme responsable, amb la unanimitat del Govern i els grups a l’oposició Sitges en Positiu, Ciutadan’s, la CUP, Nou Horitzó, Sitges Grup Independent i el Partit Popular. L’aprovació d’aquest punt al plenari és el primer dels 40 objectius, ja calendaritzats i pressupostats, que Sitges haurà d’assolir per garantir el seu comprimís en aquesta matèria. Aquest és un pas més en el camí cap a l’obtenció de la certificació Biosphere Destination que permetrà que, abans de l’estiu, Sitges sigui una de les 17 destinacions del món amb la màxima distinció de turisme sostenible.

La certificació internacional, reconeguda pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC) i promoguda per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), reconeix i certifica el compromís amb la gestió responsable del sector turístic amb mesures de sostenibilitat socioculturals, econòmiques i ambientals. La Regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, va explicar que “el nostre compromís és mantenir l’equilibri dels turistes i dels residents de Sitges. És un petit granet de sorra que aportem des de l’àmbit turístic però que anirà més enllà, ja que és un treball transversal en el que ja hi ha implicades les Regidories de Medi Ambient, Serveis Urbans i Cultura”.

En l’àmbit de la Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes es va aprovar per unanimitat la petició a la Generalitat de Catalunya de la declaració conjunta de Festa Major i Santa Tecla com a un únic fet festiu. També la modificació de la Comissió de Carnaval, punt que tots els partits van aprofitar per agrair la tasca de les persones implicades en la festa i per manifestar la necessitat de treballar en un model de Carnaval.

El Ple va aprovar, per unanimitat, els dos punts referents a les llicències d’obres necessàries per a l’ampliació de les instal·lacions de la Fundació Stämpfli – Art Contemporani. Les obres afectaran a l’edifici situat al carrer d’En Bosch, 5 – 7, que mantindrà la façana, i dotarà el Museu d’una major superfície on continuar amb la seva activitat artística. També va prosperar amb els vots a favor de tots els regidors de la corporació el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals a la urbanització de Can Girona i del seu plànol de delimitació.

L’oposició se suma a la Comissió d’Estudi de la contractació reservada a empreses d’inserció i entitats sense ànim de lucre de l’Ajuntament amb la incorporació, després que s’aprovés per unanimitat, de Vinyet Lluís de Sitges Grup Independent i Miguel Àngel Bastenier de Ciutadan’s com a vocals, i Ricard Vicente de Sitges i Positiu i Pol Vigó de la CUP com a suplents.

Les subvencions van centrar bona part de la sessió amb l’aprovació per unanimitat de l’ordenança general, que marca els terminis, condicions i justificació que dotarà l’administració local amb “les eines per aconseguir la transparència total en l’atorgament i justificació de subvencions”, en paraules del Regidor d’Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné.  En aquest sentit, amb 20 vots a favor i l’abstenció de Sitges Grup Independent, el Ple també va tirar endavant la modificació del règim de fiscalització que garanteix els requisits legals en el moment d’atorgar subvencions i es va donar compte de la resolució del reintegrament de la subvenció atorgada per l’Ajuntament a la Societat Recreativa El Retiro, del 2011 al 2014.

Va prosperar la moció presentada per la CUP respecte la cessió d’usos del Mercat Vell, i també les dues presentades per Sitges en Positiu, la primera per a la revisió del pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya 2016 – 2021, i la segona en suport a la llibertat d’expressió i l’autonomia local en la programació d’activitats culturals als municipis. 
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local