NOVA JUNTA

Neus Lloveras ja és nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència

L'Assemblea General que s'ha celebrat aquest migdia a Cerdanyola del Vallès ja escollit l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú com a relleu al capdavant de l'AMI

L'alcaldessa de Vilanova diu que l'AMI serà proactiva amb el procés però alerta que vigilarà per comprovar que tira endavant

Neus Lloveras ja és nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència. ACN

Neus Lloveras ja és nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Neus Lloveras ha estat escollida nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència i ha assegurat que l'entitat serà "proactiva" amb el procés sobiranista alhora que ha alertat que "vigilarà" per comprovar que tira endavant. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, que encapçalava l'única candidatura per dirigir l'AMI, ha rebut el suport unànime dels 163 alcaldes presents a l'assemblea celebrada a Cerdanyola del Vallès. En el primer discurs com a presidenta, ha fet una crida a "mostrar el rebuig" davant l'actitud de l'estat espanyol, a qui ha acusat de "vulnerar els principis bàsics de la democràcia: la separació de poders, la llibertat d'expressió i el dret a la lliure associació". Neus Lloveras ha agafat el relleu de Josep Andreu, alcalde de Montblanc, que presidia provisionalment l'AMI des que Carles Puigdemont va ser escollit president de la Generalitat.

Lloveras ha iniciat aquest divendres el seu mandat al capdavant de l'AMI advertint que treballarà per "empènyer" i garantir la continuïtat del procés sobiranista. "Serem proactius, però si veiem que el Parlament s'atura, demanarem accelerar, per responsabilitat amb els ciutadans", ha afirmat.

A part d'aquesta voluntat "vigilant", com ella mateixa ha definit, la nova presidenta ha explicat que també s'ha proposat aconseguir un suport més ampli en el procés sobiranista, reforçar-ne la internacionalització, donar suport als Ajuntaments com a estructures d'un futur estat català i garantir la coordinació amb les entitats ciutadanes com l'ANC i Òmnium Cultural.

Davant aquests propòsits, la vicepresidenta i portaveu del Govern Neus Munté ha estès la mà a la col·laboració entre l'AMI i la Generalitat. Munté, que ha clausurat l'assemblea, ha assegurat que el Govern "no es limitarà a esperar que les coses passin", i s'ha compromès a fer un treball conjunt amb els municipis sobiranistes per "aconseguir objectius ambiciosos que tenen molt a veure amb la llibertat i la dignitat".

D'altra banda, Neus Lloveras ha estat crítica vers els casos judicials oberts contra diversos Ajuntaments catalans per haver donat suport a l'inici del procés sobiranista. "És esperpèntic", ha etzibat, i ha instat els Ajuntaments i les entitats a favor del dret a decidir a "treballar per visualitzar el rebuig" a l'actitud de l'estat espanyol, tant pel que fa als processos judicials, com a la llibertat d'expressió i a l'associacionisme.

Respecte la crida a la desobediència que promouen formacions polítiques com la CUP i ajuntaments com el de Berga, Lloveras ha preferit parlar de "trencar les normes establertes", i ha dit que això passarà quan "conjuntament tots els actors de l'AMI ho creguin". Al mateix temps, ha fet una crida a la unitat: "és bàsic que no hi hagi protagonismes i que establim una estratègia conjunta".

Finalment, la nova presidenta de l'AMI també s'ha referit als poders europeus i al reconeixement d'un futur estat català dins les institucions comunitàries. En aquest sentit, ha demanat "treballar per una Europa més propera al ciutadà" per a què "s'accepti que una nació vulgui reivindicar el dret a decidir".

Nova executiva amb voluntat "continuista"

Junt amb la proclamació de Neus Lloveras aquest divendres com a presidenta de l'AMI, també s'ha escollit la nova Comissió Executiva de l'entitat. Lloveras ha assegurat que és una proposta "continuista" que vol mostrar "la pluralitat política i la diversitat territorial" de l'associació". De les votacions, n'ha sorgit Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, com a vicepresident primer i Eduald Calvo, alcalde d’Argentona, com a vicepresident segon.

La resta de vicepresidències han recaigut en els alcaldes Josep Maria Corominas (Olot), Montserrat Fornells (Vilanova de l’Aguda), Ferran Bel (Tortosa), Miquel Buch (Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis) i Jordi Solé (Caldes de Montbui). L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es manté com a secretari i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, com a tresorer.

L’executiva es completa amb els alcaldes i alcaldesses Josep Andreu (Montblanc), Marta Madrenas (Girona), Albert Batet (Valls), Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Mireia Solsona (Matadapera), Lluís Guinó (Besalú), David Saldoni (Sallent), Andreu Francisco (Alella), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), Elisabet Ferreres (Montesquiu) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Francesc Barbero (Flix) com a vocals.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local