Jornada completa

L’Ajuntament de Vilafranca contractarà majors de 60 anys per què puguin cobrar la jubilació

Es tracta d'un 'pla històric' adreçat a totes aquelles persones majors de 60 anys que acreditin necessitar un màxim de deu mesos de treball per acabar d’assolir la cotització requerida

Joan Manel Montfort, Pere Regull i Ramon Zaballa. Roger Vives

Joan Manel Montfort, Pere Regull i Ramon Zaballa. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca iniciarà dilluns vinent un programa per ajudar a aquelles persones en atur de més de 60 anys que els hi faltin com a màxim deu mesos de cotització per poder rebre la pensió de jubilació. Així ho han explicat aquest migdia en roda de premsa l’alcalde Pere Regull; el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort; i el regidor de Benestar Social Ramon Zaballa. Montfort ha assegurat que “és un pla històric” i que per a realitzar-lo “hem seguit el que es va fer de manera pionera a L’Hospitalet a partir del 2014”.

Així doncs, l’Ajuntament contractarà en jornada completa totes aquelles persones majors de 60 anys que acreditin necessitar un màxim de deu mesos de treball per acabar d’assolir la cotització requerida. El regidor de Promoció Econòmica, a més, ha explicat que “la feina en qüestió estarà adaptada a la que la persona demandant sàpiga fer, sigui del sector que sigui”, i també que “prioritzarem agafar el màxim nombre de persones possibles, és a dir, abans contractarem deu persones a qui els hi falti tres mesos que no a tres persones a qui els faltin deu mesos”.

Sobre el nombre total de vilafranquins que s’hi podran acollir, Montfort ha afirmat que “és una incògnita”. El pressupost destinat al projecte és de 65.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona a través dels Plans d’Ocupació. “En cas que fos necessari augmentar la partida, ho faríem”, ha declarat Montfort.

Zaballa ha manifestat que “salvem un conjunt de persones que estaven abocades a la marginació i l’exclusió social”, tot recalcant que “ara mateix veien hipotecats tots els seus anys de treball”. El regidor de Benestar Social també creu que “la posada en marxa del programa servirà per tenir una idea clara del nombre de persones que actualment tenen aquesta necessitat”.

L’alcalde Regull ha aprofitat la presentació per recordar que “l’Ajuntament de Vilafranca fa una inversió social molt important, és un fet prioritari i, en aquest cas, se’n beneficia un dels sectors que més complicat ho té per accedir al mercat laboral”.
Les sol·licituds es podran presentar entre el 2 i el 13 de maig, mentre que la decisió final de qui són les persones contractades se sabrà el 4 de juliol. Les contractacions es perllongaran, com a màxim, fins a l’abril de l’any vinent.

Tan Regull, com Montfort i Zaballa s’han mostrat escèptics sobre el nombre de persones que poden acabar beneficiant-se. De fet, a L’Hospitalet, en el seu moment hi van haver 71 sol·licituds i només 12 persones van acabar beneficiant-se del programa. No obstant, l’Ajuntament vilafranquí, prenent nota dels obstacles apareguts en la població llobregatina, confia en què la xifra sigui més elevada a la capital de l’Alt Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local