Ple municipal

Vilafranca reclama que es destini un fiscal fix als jutjats

Pere Regull assegura que 'la situació actual de Vilafranca és molt més greu del que podem pensar' i Laia Santís alerta que 'hi ha hagut 31 jutges diferents en 30 mesos'

Ple municipal a Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Ple municipal a Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat per unanimitat una moció per reclamar l’adscripció d’un fiscal fix als Jutjats de Vilafranca, on n’hi ha hagut 31 en els darrers 30 mesos. Tal aprovació va tenir lloc aquest dimarts a la nit, en la darrera sessió plenària de l’any 2016 i que va començar amb l’acte protocol·lari anual de presentació al ple dels administradors de la Festa Major del 2017, presentats públicament al novembre.

Així doncs, el consistori vilafranquí farà arribar una sol·licitud al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya perquè faci les gestions pertinents per a què el Ministeri de Justícia adscrigui un fiscal fix a la capital de l’Alt Penedès.

L’alcalde Pere Regull va assegurar que “és una evidència que una justícia àgil és un dret del ciutadà i una forma de seguretat jurídica i promoció econòmica, perquè afecta a molts aspectes de manera transversal”, tot afegint que “la situació actual de Vilafranca és molt més greu del que podem pensar, molts temes que requereixen supervisió, gestió i aprovació de la fiscalia es demoren perquè s’ha d’esperar a la fiscalia de Vilanova”. Regull va concloure afirmant que “esperem que d'una vegada per totes tinguem un fiscal fix al jutjats de Vilafranca”.

En una línia similar es va manifestar tota la oposició, destacant el parlament de la regidora de la CUP Laia Santís, que va alertar que “és molt greu tenir 31 jutges diferents en 30 mesos, aquest fet repercuteix sobretot en els casos de violència masclista, les víctimes dels quals són les que més paguen aquesta rotació constant de jutges”.

Tot i la unanimitat en aquest punt, durant el ple hi va haver moments de tensió entre l’equip de govern i els partits de l’oposició, que van començar amb l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2017, en què tots els partits de la oposició van votar-hi en contra. De les 41 al·legacions proposades per totes aquests formacions, l’equip de govern sociovergent en va acceptar set.

Per altra banda, durant la sessió plenària es va aprovar una moció, amb la única abstenció del PP, per estudiar la possibilitat de crear una activitat econòmica per generar energia tèrmica a través de calderes de biomassa que usen els sarments de les vinyes. Tal activitat ja es troba amb marxa amb la finalitat de cobrir les necessitats pròpies de l’Ajuntament; i ara el que es planteja és subministrar també l’energia a d’altres ens, com podria ser, d’entrada, el centre sociosanitari Ricard Fortuny. En cas que el projecte prosperés, seria l’Empresa Municipal d’Aigües qui passaria a gestionar-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local