Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca crearà una comissió de treball per acabar amb els "preus abusius" del tanatori

Mònica Hill: 'la situació actual perjudica greument la ciutadania, hi ha un sobrepreu d’uns 200.000 euros a l’any per als vilafranquins i d’uns 360.000 euros l’any per als no vilafranquins que usen el tanatori'

Ple municipal a Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Ple municipal a Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca crearà una comissió de treball destinada a assolir un preu assequible dels serveis tanatori de la capital de l’Alt Penedès, després que tots els grups municipals arribessin a aquest acord en la primera sessió plenària del 2017, celebrada aquest dimarts a la nit.

Tal decisió, presa per unanimitat, va arribar a partir d’una moció presentada pel grup d’ERC, que proposava modificar l’actual ordenança per tal de “posar fi al monopoli de facto que exerceix Àltima”, segons va explicar la portaveu republicana Mònica Hill.

Hill va afirmar que “la situació actual perjudica greument la ciutadania, hi ha un sobrepreu d’uns 200.000 euros a l’any per als vilafranquins i d’uns 360.000 euros l’any per als no vilafranquins que usen el tanatori, el que implica un sobrepreu de més de mig milió d’euros l’any”. En aquest sentit, la portaveu d’ERC també va explicar que “actualment un enterrament té un cost de mitjana de 5.000 euros”.

Des de l’equip de govern es va alertar que aprovar tota la moció, “podria suposar la liberització total del servei”, segons va assegurar el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz. A petició de l’alcaldia, de tot el seguit de punts de la moció, es va decidir tirar endavant els que comporten la creació d’una comissió de treball per tal d’aconseguir un pacte de ciutat i fer front comú per a què el servei de tanatori a Vilafranca sigui el més assequible possible “i evitar caure en els mateixos errors que quan es va procedir a aprovar l’ordenança de l’any 2007”, segons va afirmar l’alcalde Pere Regull. En aquest sentit, el propi batlle, es va comprometre a posar-ho en marxa en el termini màxim de sis mesos.

Aquest va ser el punt més destacat d’un ple municipal en què, per unanimitat, també va tirar endavant la petició de VeC de realitzar un reconeixement i homenatge solemne als vilafranquins deportats als camps de concentració nazis, seguint una acció ja aplicada en d’altres ciutats europees en què a les víctimes se’ls hi dediquen llambordes en la seva memòria en el casc urbà del municipi. També es va procedir a l’aprovació de subvencionar aquelles empreses o entitats que contractin persones participants al projecte ADAPT Penedès. En canvi, no va prosperar una moció de la CUP en què es reclamava un major control de l’estat d’execució de totes les mocions i plans aprovats en sessió plenària.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local