Deute pendent

Sant Sadurní ha reclamat a la Generalitat les subvencions per les llars d'infants pendents des de 2012

El TSJC obliga la Generalitat a pagar les subvencions per llars d'infants a diversos Ajuntaments que havien presentat denúncia

L'Ajuntament de Sant Sadurní ha reclamat a la Generalitat de Catalunya les subvencions per les llars d'infants pendents des de 2012. La Junta de Govern va acordar el passat dilluns 15 de gener afegir-se a la demanda de diversos Ajuntaments i requerir el cobrament de les subvencions que la Generalitat ha deixat d'aportar en aquest concepte.

A partir de l'any 2010, amb l'arribada de la crisi, la Generalitat va començar a reduir la subvenció que atorgava anualment per infant, que inicialment era de 1.800 euros, tal i com constava a l'acord marc entre la Generalitat i les entitats municipalistes (FMC i ACM). El curs 2010-2011 l'aportació va ser de 1.600 euros i el següent de 1.300. A partir de 2012 la subvenció va deixar d'arribar i la Diputació de Barcelona va assumir el pagament de 875 euros per infant i any per tal de fer possible la continuïtat de les llars, cofinançades entre l'Ajuntament i les famílies.

Sentència del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat abonar les subvencions que va deixar d'aportar a les escoles bressol des de 2012 a una trentena de municipis, que l'han 2015 havien denunciat aquesta manca de finançament. Aquesta sentència ha obert la porta a altres ajuntaments que en el seu dia no ho van denunciar.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!